REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį vykstančiame Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) suvažiavime pirmiausia buvo klausomasi dainų ir meldžiamasi.

REKLAMA
REKLAMA

Suvažiavimas prasidėjo Aistės Smilgevičiūtės ir Roko Radzevičiaus dainomis iš albumo „Broliai“. Vėliau visi stovėdami sukalbėjo maldą „Tėve mūsų“. Darbotvarkę ir reglamentą delegatai patvirtino plojimais, o prieštaraujančių neatsirado.

REKLAMA

„Balsas.lt“ primena, kad pasiruošimą suvažiavimui lydėjo ginčai dėl procedūrų ir dalies partijos tarybos narių priekaištai vadovybei, kaltinant mėginimu įvesti valdomą demokratiją, trukdymu į darbotvarkę įtraukti nepatogius klausimus.

Renginyje vyksta diskusija: „TS-LKD 2008-2012: prisiimta atsakomybė, nuveikti darbai ir laukiantys iššūkiai“. TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius savo pranešimą pradėjo pakartodamas, kad partija prieš du metus net nenutuokė, kokias problemas reikės spręsti. „Nepabijojome net ir po to, kai tik po Seimo rinkimų paaiškėjo kokio masto pasaulinė finansinė krizė ateina ir kokį mastą problemų, ligi tol slėptų, paveldėjome iš socialdemokratų“, - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Kubiliaus, labai svarbu neprarasti proto tarp krizių. Valstybės problemos, anot jo, gali būti finansuojamos arba sprendžiamos. Finansuoti Lietuva esą neturėjo iš ko, tad tekę jas spręsti. „Tikiuosi, kad krizei pasibaigus nebus grįžta prie problemų finansavimo. Po krizės visuomet visi tampa protingesni/ Bet juk buvome tapę protingesni po ankstesnės krizės. Vadinasi visa gudrybė yra neprarasti proto tarp krizių“, – filosofavo premjeras.

Jis taip pat tvirtino, jog partija neišdavė savo tradicinių vertybių, lietuvybės, žmogaus ir patriotizmo ir neatsisakė Rusijos sulaikymo strategijos teiginių. Būtent dėl to partiją ir asmeniškai A. Kubilių pastaruoju metu kritikuoja nemažai analitikų ir, ne visada viešai, dalis bendrapartiečių. „Gal ir gerai, kad daugelis apžvalgininkų ir net opozicija ėmė nagrinėti mūsų vertybes. Tai rodo, jog jos yra svarbesnės, nei socialdemokratų vertybės“, - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras taip pat pareiškė, jog energetikoje šiuo metu vykdomi tokie darbai, kuriuos, pagal svarbą, galima prilyginti stojimui į Europos Sąjungą ir NATO. Esą būtent konservatorių darbai energetikoje leidžia geriausiai įgyvendinti garsiąją Rusijos sulaikymo strategiją. A. Kubilius teigė, kad po Sovietų Sąjungos griūties išlikusi energetinį imperija „nenori pasiduoti“ ir žadėjo ją įveikti.

Konservatoriai numato priimti dokumentą „TS-LKD veikla: iššūkiai, problemos ir perspektyvos“ ir aptarti pasirengimą savivaldos rinkimams.

REKLAMA

Partija neurotiška?

Seimo narys, Tautininkų frakcijos partijoje lyderis Gintaras Songaila suvažiavime piktinosi A. Kubiliaus kalbomis apie pasikeitimus, transformacijas ir modernizavimąsi. Jis pareiškė, kad tai kvepia neurotiškumu arba provincialumu. „Kai asmuo persipildo tokiu nerimu, kai jis beveik verčiasi per galvą, kad tik pasikeistų, kad tik laiku prisitaikytų ar atrodytų kitiems priimtinas, modernus, progresyvus, europietiškas, sėkmingas ir panašiai, mes kaip tik susiduriame su tuo, kas psichologijoje yra vadinama asmeniniais kompleksais, neurotiškumu, o viešojoje politikoje – provincialumu“, – kirto G. Songaila.

G. Songaila pasiūlė išsivaduoti iš kompleksų. „Todėl psichoterapeutai ar kiti sielos gydytojai ar mokytojai, susidūrę su nenumaldomu troškimu pasikeisti, kaip ir čia svarstomame dokumente „rekonstruoti savo mentalitetą“, siūlo gana paprastą receptą – jeigu iš tikrųjų nori pasikeisti, būk arba tapk savimi“, – teigė Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų