REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išvydusios galutinę filmo „Anarchija Žirmūnuose“ versiją pagrindinės jo aktorės Toma Vaškevičiūtė ir Severija Janušauskaitė režisieriui pareiškė, kad sekso scena jame yra per trumpa. Pirminiame montaže trukusi beveik pora minučių minėtoji scena buvo gerokai sutrumpinta.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo padaryta ne iš kažkokių puritoniškų paskatų. Paprasčiausiai, aš laikausi nuostatos, kad tokių intymių žmogaus išgyvenimų kaip lytinis aktas arba mirtis kine neįmanoma perteikti autentiškai. Todėl ir nėra ko mėgautis simuliacija, nors ir labai gera“, – teigia filmo „Anarchija Žirmūnuose“ režisierius Saulius Drunga.

REKLAMA

Jaunosios kartos Lietuvos aktorės T. Vaškevičiūtė ir S. Janušauskaitė, kurioms buvo patikėti pagrindiniai „Anarchijos Žirmūnuose“ merginų vaidmenys ir kurios filmavosi minėtoje sekso scenoje, iki šiol ypač garsėjo įsimintinais vaidmenimis teatre.

T. Vaškevičiūtei šiais metais buvo įteiktas aukščiausias teatro apdovanojimas – „Auksinis scenos kryžius“ – už Luizės vaidmenį spektaklyje „Laimingi“. S. Janušaukaitė įkūnijo Barborą Radvilaitę šį pavasarį pasirodžiusiame Jono Vaitkaus spektaklyje „Barbora ir Žygimantas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aktorius savo filmui rinkausi itin kruopščiai ir tikrai esu patenkintas jų atliktu darbu. Toma ir Severija labai tiksliai įkūnijo savo personažus, todėl neabejoju, kad ateityje Lietuvos kine jos sukurs dar ne vieną svarbų vaidmenį“, – teigia S. Drunga.

Filme „Anarchija Žirmūnuose“ taip pat vieną iš pagrindinių vaidmenų atlieka Lietuvos kino ir teatro legenda Jūratė Onaitytė.

Oficiali filmo premjera įvyks rugsėjo 9 d., o žiūrovai filmą nuo rugsėjo 10 d. galės pamatyti Vilniuje kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“ bei kino Kauno „Cinamon“ kino centre. Vėliau filmas pasieks ir kitus Lietuvos miestus.

„Anarchija Žirmūnuose“ – tai istorija apie sujauktą dabartinę lietuvišką realybę, bandančią atrasti, kas yra „gera“ ir „bloga“. Už šio filmo scenarijų autorius Saulius Drunga buvo apdovanotas „MEDIA New Talent“ prizu Kanų kino festivalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų