REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų mokomasis batalionas penktadienį minės įkūrimo 18-ąsias metines.

REKLAMA
REKLAMA

Ta proga batalione rengiama iškilminga karių rikiuotė. Joje taip pat dalyvaus KASP vadas pulkininkas leitenantas Romualdas Moldaris, KASP rinktinių vadai, Klaipėdos miesto atstovai ir kiti svečiai.

REKLAMA

Dragūnų bataliono pradžia - 1992 metais suformuotas Lauko kariuomenės Klaipėdos atskiras motodesantinis batalionas, įsikūręs šalia Nemirsetos gyvenvietės (Klaipėdos r.). 1992 metų liepą batalionui buvo suteiktas "Geležinio Vilko" Klaipėdos motodesantinio bataliono vardas, pirmuoju bataliono vadu paskirtas kapitonas Rimantas Baltušis. Įkurtas kariuomenės padalinys iš pradžių turėjo kuopininką, būrio vadą ir aštuoniolika karių.

REKLAMA
REKLAMA

1993 metais batalionas buvo perdislokuotas iš Nemirsetos į Klaipėdą, padaliniui buvo suteiktas Klaipėdos 7-ojo dragūnų Pamario bataliono vardas. 1993 metais buvo patvirtinta bataliono simbolika, pradėjo formuotis bataliono tradicijos, taip pat buvo nuspręsta bataliono "gimtadienį" minėti liepos 19-ąją.

Reformuojant kariuomenę, 2004 metais batalionas buvo priskirtas KASP ir pertvarkytas į mokomąjį batalioną. Dabar pagrindinės Dragūnų mokomojo bataliono užduotys yra rengti KASP profesinės karo tarnybos karius ir karius savanorius pagal individualias ir bendrąsias kovinio rengimo programas ir tarptautinėms operacijoms, ruošti Lietuvos kariuomenei reikalingus specialistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų