REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Louis Vuitton" firma Kobės mados muziejui (Japonijoje) liepė pašalinti menininko Mitsuhiro Okamoto parodą, kurioje kūrėjas šios firmos rankinių klastotes paverčia į skėrius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu mažai žinomi kūriniai įgyja vis didesnį populiarumą. Paprasti žmonės stebisi, kaip „Louis Vuitton" korporacija galėjo taip paprastai įtikinti muziejų pašalinti meno kūrinys.

REKLAMA

Meno kūriniai tuo tarpu buvo pavadinti „Batta Mon". „Batta“ japoniškai reiškia skėrį, o „battamon" – klastotę. Menininkas žodžių žaismu ir vizualine raiška siekė pabrėžti autentiškumo ir imitacijos santykį vartotojiškoje japonų visuomenėje.

Pranešama, kad meno kūrinius muziejus apsisprendė pašalinti gavęs „Louis Vuitton" atstovų laišką. Jis nusprendė nerizikuoti susilaukti korporacijos teisininkų ieškinio. Šis sprendimas papiktino skėrius kūrusį Mitsuhiro Okamoto.

REKLAMA
REKLAMA

„Neteisinga„Batta Mon" skulptūras priskirti klastočių, skirtų komerciniam vartojimui, kategorijai. Juolab, kad šie darbai nesiekia pademonstruoti klastočių naudos, o tik atspindi dabartinę socialinę situaciją" , - teigė jis.

Menininko darbuose taip pat galima išvysti aliuzijų į „Chanel", „Fendi", „Gucci" ir „Coach" firmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų