REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos parlamentaras, liberalas Leonidas Donskis mano, kad Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų politikai prisišauks didelių tarptautinių skandalų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią nuomonę L. Donskis išsakė komentuodamas Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko, Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių (TS-LKD) atstovo išsakytą pasiūlymą „išlipti iš apkasų ir nebešaudyti saviškiams į nugaras“.  NSGK vadovas tai viešai pasiūlė L. Donskiui, reaguodamas į pastarojo kritiką Valstybės saugumo departamento (VSD) atžvilgiu.

REKLAMA

VSD veiklos metodus L. Donskis apibūdino, kaip primenančius sovietinio saugumo (KGB) ir buvusios Rytų Vokietijos specialiosios tarnybos (STASI) tradicijas.  Nepaisant A. Anušausko teiginių, jog VSD labai keičiasi į gerąją pusę L. Donskis nuomonės nekeičia.

„Arba Anušauskas yra tos pačios drąsos ir moralės kaip ir VSD veikėjai, arba tai smulkaus partinio veikėjo pamokymai man, skirti TS-LKD vidaus vartojimui. Rimtai traktuoti šitų žodžių nesirengiu. Tegul jis juos prisimena, kai Lietuva netrukus susilauks tokio skandalo, prieš kurį visiškai nublanks jų Nepilnamečių apsaugos įstatymas. Ką, pasirodo, ir be Manto Adomėno TS-LKD turi inteligentiškų narių, pasiruošusių įrodyti, kad balta yra juoda, o juoda – balta“, - negailestingai rėžė Europos parlamento narys.

Jis anksčiau pareiškė, kad VSD gali būti traktuojamas kaip Lietuvos Respublikai nusikalstanti organizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų