REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais elektronine versija atgimęs savaitraštis „Gimtasis kraštas“ nuo gegužės 10 d. jau leidžiamas ir „popieriniu“ formatu. Tai  24 puslapių laikraštis, skirtas išsilavinusiems, aktyviems, gyvenantiems visavertį gyvenimą Lietuvos miestų, miestelių ir rajonų centrų skaitytojams, kuriems aktuali koncentruota informacija viename leidinyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Gimtojo krašto“ vyriausiasis redaktorius Stasys Jokūbaitis teigia, kad atgaivintame savaitraštyje bus pateikiama neiškraipyta, objektyvi informacija, svarbiausių savaitės įvykių ir reiškinių analizė. Skaitytojas čia sužinos ne tik, kas svarbaus atsitiko per savaitę Lietuvoje ir pasaulyje, bet ir ras atsakymų ir komentarų, kodėl taip įvyko ir kokios gali būti pasekmės.

REKLAMA

„Taip pat stengsimės išlaikyti Algimanto Čekuolio ir kitų buvusių redaktorių puoselėtą laikraščio kultūrinę dvasią. Neapeisime  skaudžių temų, tokių kaip emigracija, nedarbas, rašysime apie švietimą, kultūrą, sveikatą, keliones, nešykštėsime įvairių patarimų, stengsimės būti kuo arčiau žmogaus. Tačiau savaitraštyje tikrai  nebus vietos pigiems  bulvariniams, nešvariems, vien paskalomis paremtiems rašiniams“, – pridūrė „Gimtojo krašto“ vyriausiasis redaktorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Pradėję leisti atgaivintą savaitraštį elektronine versija, sulaukėme nemažai teigiamų skaitytojų atsiliepimų, todėl nusprendėme išleisti jį spausdintą. Iš pradžių  savaitraštis bus nemokamai platinamas tik Vilniaus mieste: picerijose, kavinėse, restoranuose, viešbučiuose, sporto klubuose, verslo, medicinos centruose, televizijose, švietimo įstaigose, miesto savivaldybėje, Seime, kitose valstybinėse institucijose. Vėliau bus skelbiama prenumerata“, – pasakojo UAB „Valstiečių laikraštis“ generalinis direktorius Žanas Panovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitraštis  „Gimtasis kraštas“ Lietuvoje buvo leidžiamas 1967–1997 m. Tai buvo labai populiarus leidinys, turėjęs didžiulį tiražą. Tačiau dėl įvairių priežasčių jis sunyko ir jo leidyba sustojo. Vėliau šio laikraščio teises perėmė UAB „Valstiečių laikraštis“, tapęs „Gimtojo krašto“ leidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų