REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos vadas pulkininkas Ovidijus Eitminavičius Krašto apsaugos ministerijos vardu Briuselyje kartu su Bulgarijos, Kanados, Kroatijos, Slovakijos ir Vengrijos atstovais pasirašė supratimo memorandumą dėl Judėjimo kontrolės daugianacionalinio integruoto logistinio vieneto suformavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Memorandumu šalys siekia suformuoti ir išlaikyti daugianacionalinį jungtinį logistikos vienetą, kuris, kaip daugianacionalinių pajėgų dalis, operacijos rajone atliktų judėjimo koordinavimo funkcijas ir dalyvautų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos patvirtintose NATO operacijose.

REKLAMA

Šio bendro NATO šalių vieneto uždavinys - būti pasiruošusiam dislokuotis į veiksmų vietą kartu su įvairių šalių NATO pajėgomis ir teikti judėjimo kontrolės paramą pajėgų perdislokavimo, išlaikymo, perskirstymo ir integravimo metu.

Projekte dalyvaujančios valstybės sprendimus dėl savo karinių vienetų dalyvavimo NATO operacijose priima kiekvienu atveju atskirai vadovaudamosi nacionaline teise.

Lietuvos kariuomenei šiame projekte atstovauja Judėjimo kontrolės centras. Šio centro kariai su transporto priemonėmis jau keletą metų dalyvauja įvairiose pratybose, mokymuose, susitikimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų balandžio antrojoje pusėje Lietuvos kariai, kaip sudėtinė Judėjimo kontrolės daugianacionalinio integruoto logistinio vieneto dalis, dalyvaus Belgijoje vyksiančiose lauko taktinėse pratybose, po kurių bus parengta bendra įvertinimo ataskaita ir priimtas sprendimas dėl visapusiško operacinių pajėgumų panaudojimo.

Šiuo metu projektui vadovauja Kanada. Pagal supratimo memorandumą, rotacijos principu kasmet projektui vadovaus vis kita projekto šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų