REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenė iškilmingai paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį. Kovo 11-ąją kariuomenės padaliniuose buvo iškeltos Lietuvos valstybinės vėliavos, Vilniuje kariai dalyvavo iškilmingame parade Gedimino prospektu, kituose šalies miestuose - koncertuose ir įvairiuose šventiniuose renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Po trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijos Vilniuje Gedimino prospektu iškilmingai žygiavo Lietuvos kariuomenės paradas - eitynės vyko nuo Nepriklausomybės iki Katedros aikštės. Pagrindiniu sostinės prospektu žygiavo Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa ir XIV a. karių būrys, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, Sausumos, Karinių oro, jūrų pajėgų, Logistikos vadybos, Mokymo ir personalo valdybos, Krašto apsaugos savanorių pajėgų būriai ir jų vėliavų grupės. Parade dalyvavo ir NATO šalių vėliavų, ir partizanų apygardų vėliavų būriai, taip pat Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariniai orkestrai.

REKLAMA

Parade kartu su Lietuvos kariuomenės kariais žygiavo sukarintų struktūrų atstovai: Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Muitinės tarnybos ir Vidaus reikalų ministerijos būriai. Iš viso iškilmingame parade dalyvavo apie 600 karių ir maždaug 200 sukarintų struktūrų atstovų.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio proga su švente Lietuvos žmones pasveikino ir NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse atliekantys Prancūzijos karinių oro pajėgų kariai - po vėliavų pakėlimo ceremonijos dviem naikintuvais "Mirage" 2000 jie praskrido virš Nepriklausomybės aikštės.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 11-osios, Lietuvos Nepriklausomybės dienos, rytą prie Krašto apsaugos ministerijos vyko Lietuvos šaulių sąjungos jaunųjų šaulių pasižadėjimo ir šaulių priesaikos Lietuvos Respublikai ceremonija. Lietuvos Respublikai čia pasižadėjo ir prisiekė apie 200 Vilniaus apskrities Mindaugo 10-osios rinktinės jaunųjų šaulių ir rikiuotės šaulių. Ceremonijoje taip pat dalyvavo krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės, Šaulių sąjungos atstovai.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Vilniuje, Kaune, Kėdainiuose, Klaipėdoje, Joniškyje ir Pakruojyje kariai padėjo gėlių ant Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų kapų.

Šventės išvakarėse labiausiai tarnyboje nusipelniusiems kariams ir civiliams tarnautojams buvo įteikti apdovanojimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų