REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno teisėsaugininkams kol kas nesiseka atskleisti, kas ketvirtadienio vakarą Šilainių mikrorajone nušovė su „agurkinių“ gauja siejamą 37 metų Rytį Korsaką.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausė artimus bičiulius

Spėjama, jog R. Korsakas buvo nužudytas stambaus kalibro pistoletu, mat į jo galvą buvo paleistas vienintelis mirtinas šūvis.

REKLAMA

Ketvirtadienį, maždaug apie 19 valandą  30 minučių į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai iš pradžių manė, jog nužudytas kaunietis krito ir mirtinai susižalojo galvą, nes joje buvo pastebėta didžiulė kirstinė žaizda.

Tačiau po maždaug dviejų valandų apžiūrint įvykio vietą policijos tyrėjams pavyko aptikti šovinio tūtelę. Penktadienio rytą papildomai apžiūrėjus nusikaltimo vietą buvo aptikta ir kiaurai per nušauto R. Korsako galvą išėjusi kulka.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Kauno policija pasikvietė pasišnekėti du artimus nužudytojo vyriškio bičiulius. Pakartotinai šiuos abu „agurkiniams“ priskiriamus vyrus Kauno apygardos prokuratūroje žadama apklausti pirmadienį.

Tačiau konkretūs įtarimai nepareikšti nė vienam asmeniui, iki šiol nėra sulaikyta įtariamųjų, kurie galėjo paleisti mirtinus šūvius.

Nors Kaune plačiai šnekama, kad R. Korsako mirtis gali būti „agurkinių“ karo su „aguoniniais“ (kai kada žiniasklaidoje vadinamais „kamuoliniais“) tąsa, tačiau aukšti teisėsaugos pareigūnai ir velionio R. Korsako aplinkos žmonės tokias prielaidas kategoriškai atmeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokius prasimanymus paneigia tai, jog maždaug dvi dienas iki mirties „agurkiniams“ priskiriamas R. Korsakas buvęs pastebėtas artimai besišnekučiuojantis su „agurkinių“ pagrindinių konkurentų - „aguoninių“ vienu didžiausių šulų.

„Jis tarp draugų buvo mylimas ir gerbiamas, tad tikrai didžiulė mįslė kodėl buvo nuspręsta jo atsikratyti. Be to, draugai jį rėmė pinigais, nes jis niekur nedirbo, buvo neįgalus ir jam buvo sunku atlikti daugelį paprastiems mirtingiesiems įprastų veiksmų“, - portalui Balsas.lt sakė R. Korsako gyvenimą ir aplinką pažįstantis asmuo.

REKLAMA

Eltos nuotr.

Bendradarbiavo su teisėsauga?

Kodėl buvo nužudytas prieš šešerius metus Kauno motelyje „Sandija“ apšaudytas ir iki mirties pasiramščiuodamas lazda bei vaikštyne vaikščiojęs išvaizdus R. Korsakas, Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujami Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Mindaugo Sabaičio, dar negali atsakyti, tačiau turima duomenų, kad kaunietį persekiojo mirties nuojauta.

Viena žmogžudystės versijų, jog galimai prie prieš keletą metų mįslingai dingusio Bronislovo Siručio nužudymo prisidėjęs R. Korsakas dėl kažkokių priežasčių galėjo neįtikti „agurkinių“ viršūnėms. 

REKLAMA

Neoficialiai teigiama, jog prieš kurį laiką R. Korsakas teisėsaugos pareigūnams atskleidė tikrąsias B. Siručio mirties aplinkybes ir vykdytojus. Tai, kad R. Korsakas turėjo planų artimiausiu metu prabilti apie kitus iki šiol neišaiškintus kraupius „agurkinių“ nusikaltimus, galėjo užrūstinti šios gaujos lyderį Saulių Velečką, pravarde Agurkas ir kitus įtakingus grupuotės šulus. Tad neatmetama, jog tokiu drastišku būdu R. Korsaku galėjo atsikratyti ir jo artimiausi bičiuliai.

Planavo gyvenimą paskirti vaikui

Balsas.lt šaltinių teigimu, prieš mirtį R. Korsakas vengė viešumo. Nors kurį laiką vyriškis vairavo prabangų 6-osios serijos BMW automobilį, tačiau dienas leisdavo besiglausdamas viename bute, esančiame Šilainiuose, Baltų prospekto 119-ame name, prie kurio laiptinės ketvirtadienio vakarą jis ir buvo nušautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors R. Korsakas neužgyveno didelių turtų, tačiau jo artimiausi bendražygiai iš „agurkinių“ gaujos ne tik vairuoja prestižines transporto priemones, bet ir gyvena moderniai įrengtuose nuosavuose namuose.

Kalbama, kad prieš mirtį R. Korsakas ketino nutraukti ryšius su kriminalinio pasaulio veikėjais. Ruošėsi įrengti kambarį savo mažamečiui vaikui ir atsidėti mažylio auginimo rūpesčiams.

Atvyksta pagerbti mirusiojo

Penktadienio pavakare R. Korsakas buvo pašarvotas S. Žukausko gatvėje esančioje Kauno palaimintojo arkivyskupo Jurgio Matulaičio bažnyčios šarvojimo salėje.

REKLAMA

Šeštadienį nuo ryto pagerbti R. Korsako rinkosi margaspalvė publika – ne tik gedintys artimieji, bet ir prabangiais automobiliais atvykę tamsius paltus vilkintys jauni vyrai iš „agurkinių“ aplinkos. Tai pavyko užfiksuoti ir „Akistatos“ fotografui.

Balsas.lt žiniomis, šeštadienį su R. Korsaku atsisveikinti planuojama atvežti ir jo jaunesnį brolį Nidą Korsaką, šiuo metu teismo nuosprendžio laukiantį kalėjime. 

N. Korsakas, kaip ir jo nušautas brolis R. Korsakas, taip pat S. Velečka, Norbertas Tučkus, broliai Antanas ir Andrius Obelieniai yra kaltinamas sunkiais nusikaltimais, kurie buvo įvykdyti 2002 – 2005 metais.

REKLAMA

TIK FAKTAI

Nuo 1990 – ųjų kovo, Lietuvai tapus nepriklausoma valstybe, per Kauną nusirito iki šiol neištirtų susišaudymų ir sprogimų bangos, per kurias žuvo keliasdešimt (neoficialių šaltinių teigimu, net per 50 !) asmenų. Dauguma šių žmogžudysčių tikėtina, jog įvyko įvairių kriminalinių nusikaltėlių gaujoms besidalinant įtakos zonomis.

Paskutinė rezonansinė žmogžudystė Kauną sudrebino 2004 metų balandžio 23 dieną, kai Sukilėlių prospekte samdomas žudikas nušovė verslininką Valdą Jakutį, buvusį nušalintojo prezidento Rolando Pakso rėmėją bei alkoholinius gėrimus gaminančios ir jais prekiaujančios bendrovės „Italiana International“ savininką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinė tarpusavyje konfliktuojančių Kauno kriminalinių gaujų karo auka – 2007-ųjų sausio 5-osios vakarą šalia Technikos kolegijos iš vieno jaunuolio paleistų pistoleto kulkų buvo suvarpytas su „daktarų“ gaujos jaunąja karta siejamas 21 metų Deivis Archipovas. Tąsyk buvo sužeistas ir jo draugas, bokso klubo „Gongas“ prezidento, artimo Henriko Daktaro bičiulio Anatolijaus Marmos sūnus Antanas Marma. Buvo sulaikyti ir iki šiol už grotų yra kalinami keli minėtu išpuoliu įtariami jaunuoliai. Šis jaunųjų gangsterių tarpusavio karo epizodas iki šiol sunkiai narpliojamas Kauno apygardos teisme.


"Akistatos" nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų