REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis teigė, jog geriausia nesikliauti varžovais, o visus reikalus išspręsti patiems ir rytoj nugalėti „Unicają“. Strategas taip pat pažymėjo, kad rungtynių baigtis spręsis nuo to, kaip vilniečiams pavyks apsiginti epizoduose vienas prieš vieną.

REKLAMA
REKLAMA

– Treneri, komandos laukia dar vienas finalas?

– Taip jau susiklostė, kad viskas spręsis rytojaus rungtynėse. Norime patekti į TOP–16 . Net ir pralaimėję turime mažą šansą, tačiau aš nenoriu apie tai galvoti, nes likimas yra mūsų rankose. Turime pasiekti kitą etapą.



– Kas bus svarbiausia rytojaus rungtynėse? Su kuo patys žaidėjai turėtų susitvarkyti?

REKLAMA

– Ispanai žaidžia labai greitą krepšinį. Teko matyti paskutines Malagos krepšininkų rungtynes su Sevilijos „Cajasol“ ekipa. Savo žaidimą „Unicaja“ grindžia individualiu meistriškumu. Stebina, kad varžovai, žaisdami tokiais greičiais, retai klysta.

Mes padarome po 17 kartų per rungtynes, tuo tarpu„Unicaja“ kamuolį praranda tik po 10–11 kartų. Viską spręs gynybą vienas prieš vieną, nes varžovų treneris ypatingų strategijų nekuria ir viską grindžia individualiu meistriškumu.

REKLAMA
REKLAMA

– Grupės autsaideriai „Entente“ krepšininkai įrodė, kad „Unicaja“ yra įveikiama ekipa.

– Jau sezono pradžioje sakiau, kad prancūzai turi rimtą komandą, tačiau jų žaidėjams trūksta patirties. Aš džiaugiuosi, kad mums pavyko juos įveikti, nes dabar „Entente“ demonstruoja gerą sportinę formą. Jie nugalėjo „Unicaja“, įveikė Prancūzijos pirmenybių lyderius, tas mane džiugina, tačiau nenorėčiau mūsų darbo užkrauti ant svetimų pačių. Turime visą darbą atlikti patys.

– Kokias silpnąsias Ispanijos komandos puses išskirtumėte?

– Tai vienintelė Ispanijos komanda, kuri iki šio laiko išbandė net 17 žaidėjų. Matyt jie neranda savojo žaidimo stiliaus. Šios rungtynės jiems nieko nelemia: laimėjimo ar pralaimėjimo atveju „Unicaja“ grupėje nei pakyla aukščiau, nei nusileidžia žemiau. Jie užsitikrinę vietą kitame etape, tačiau kovos iš visų jėgų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nenorėčiau rūpintis varžovų reikalais, nes man labiau rūpi mūsų komanda. Mes pasirengę kautis, pasirengę gintis kietai. Tiek individualiai, tiek komandiškai. Tikiuosi gero mūsų puolimo, nes per pastarąsias rungtynes nebuvau visiškai patenkintas šiuo žaidimo elementu.



– Praėjusią savaitę patyrėte skaudžią pamoką prieš „Partizan“ klubą, kuriam nusileidote 30 taškų skirtumu. Kokias išvadas padarėte po pralaimėtų rungtynių?

– Viena iš išvadų yra tokia, kad jeigu varžovų komandoje žaidžia aukštesnis žaidėjas nei 220 cm, tuomet turime problemų. Jų turėjome ir Stambule prieš Danielį Santiago, ir praėjusią savaitę, kuomet „Partizan“ pagrindinis aukštaūgis Aleksandras Maričius gavo traumą.

REKLAMA

Tada pabėgome nuo vilko, tačiau papuolėme ant meškos, nes treneris išleido 229 cm ūgio Slavko Vranšą, kuris mums pridarė labai rimtų problemų, nes nesame labai aukšta komanda. „Unicaja“ neturi labai aukštų žaidėjų, todėl nemanau, jog turėsime panašių problemų su jų aukštaūgiais.



– Galbūt pralaimėjimą Belgrade lėmė ir psichologinis spaudimas?

– Nemanau, kad psichologija buvo svarbiausias veiksnys tose rungtynėse. Buvo atkarpų, kuomet nesugebėdavome perlaužti rungtynių eigos nors priartėdavome iki 7 taškų. Manau, kad galėjome pralaimėti bent jau 15 taškų, tačiau esant 20 taškų skirtumui bandėme rizikuoti, sugrąžinti intrigą.

REKLAMA

Nelabai protingai puolėme, per daug dažnai varžovus stabdydavome pražangomis, todėl ir galutinis deficitas buvo 30 taškų, tačiau tas mūsų visiškai neišmušė iš vėžių.

Eurolygoje visko būna. Maskvos srities „Chimki“ Atėnų Panathinaikos“ ekipai pralaimėjo 40 taškų, Barselonos „Regal Barcelona“ išvykoje Sienos „Montepaschi“ sutriuškino 30 taškų skirtumu. Praėjusiame ture Vilerbano ASVEL nusileido varžovams 40 taškų. Tokiu nuopuolių būna. Esmė yra pasiekti tikslą – laimėti rytojaus rungtynes.

– Ar pasiteisino karantinas jūsų komandoje?

– Paimkite praėjusio sezono spaudą bei rezultatas ir pamatysime, kaip viskas vyko. Jeigu laimime, vadinasi, taip, naudingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kai Jūs buvote žaidėjas, tokios priemonės padėdavo?

– Taip, visada, tačiau tuo metu buvo tikrai pavojinga palikti žaidėjus laisvėje (šypsosi). Jeigu tuo metu Lietuvos futbole ir krepšinyje nebūtų buvę karantino, tuomet būtų buvę sunku ką nors laimėti.

– Kaip manote, ar „Entente“ žaisdama su „Efes Pilsen“, turi kokių nors galimybių laimėti?

– Manau, kad turime galimybių. Visada tikiesi geriausio, bet manau Turkijos komanda jau priėjo liepto galą. Prancūzai žais namuose, savo sirgalių akivaizdoje, todėl kovos iš visų jėgų. Vis tik realiau pasikliauti savo jėgomis ir nugalėti „Unicają“.

– Ar komandoje yra traumuotų žaidėjų?

– Šiuo metu dėl traumos nerungtyniauja Lukas Brazdauskis. Rungtynėse su „Alytumi“ čiurnos traumą patyrė Steponas Babrauskas, tačiau jis vakar šiek tiek treniravosi, o ar žais, bus matyt rytoj.

Romanas Buršteinas

Rimo Kurtinaičio interviu VIDEO:



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų