REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panieka vėliavai - panieka valstybei

Kažkam Lietuvoje periodiškai iškyla poreikis pasityčioti iš Lietuvos vėliavos. Beveik prieš metus apie vieną tokį atvejį rašiau straipsnį "Vargšai ir vėliava". Neseniai apsireiškė dar vienas vargeta - Vilniaus universiteto docentas Paulius Subačius, kuris dar kartą su pasimėgavimu viešai išsityčiojo iš Lietuvos vėliavos, pareikšdamas, kad Lietuvos bėdos su įvaizdžiu prasidėjo nuo afrikietiškos vėliavos. Jo gerbėjas Viktoras Bachmetjevas "Facebook'e" neseniai net sukūrė tokių vargetų grupę, pavadinimu "Pakeiskime Lietuvos vėliavą!" Grupės įkūrėjas skelbia tokius tikslus: "Jei gana, tai gana. Užteks toks nemokšiškai pagamintos trispalvės, kuria netiki nei vienas lietuvis".

REKLAMA
REKLAMA

Vėliava yra tiesiog simbolis. Jis simbolizuoja Lietuvą. Ji tiesiog yra - jos nebereikia pagrindinėti arba neigti visokiais išvedžiojimais. Tą vėliavą mes paveldėjome iš protėvių, ir tai viskas, ką mums reikia žinoti, kad ją gerbtume. Dėl simbolių susitariama. Ar tai padaryta prieš 600 metų, ar prieš 100 - koks šiandien skirtumas? Jeigu tradicija siekia tik beveik 100 metų, tai ar tai pagrindas ją niekinti? Su šiomis mintimis toje pačioje "Facebook" sistemoje sukūriau grupę "Mūsų vėliava". Parodykime ponams Bachmetjevui ir Subačiui, kuo labiau tiki lietuviai!

REKLAMA

Ne, gerbiamieji. Panieka vėliavai yra panieka valstybei išgrynintu pavidalu. Jei kas keikia Lietuvą dėl to, kad gauna per mažą atlyginimą, neteko darbo ar buvo aprėktas viršininko, pasipiktino neteisingu įstatymu ar korumpuoto valdininko sprendimu, tai dar galima įvairiai interpretuoti: gal jis nekenčia ne Lietuvos, o tų konkrečių negerovių, kurių ir kitose šalyse - vienur daugiau, kitur mažiau - pasitaiko. Tuo tarpu neapykanta šalies vėliavai yra išgryninta neapykanta būtent tos šalies idėjai. Jeigu kokie nors arabai degina JAV arba Izraelio vėliavą, tai niekam nekyla abejonių, kokiu tikslu jie tai daro.

O gal pas mus kitaip, gal visokie subačiai ir bachmetjevai vardan kažkokio vėliavos "moksliškumo" taip stengiasi? Apsaugok, Viešpatie, nuo tokių "mokslininkų", kurių mokslingumo lygis nusirito iki mano prieš pora metų komentuotos varganos žurnalistės straipsnelio. Degraduoja Vilniaus universitetas visokių subačių asmenyje, o gaila...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų