REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė po kontrolinę pėdsakų juostą šlitinėjusį vyrą. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo visiškai girtas medkirtys.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vakare VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai, stebėjimo kameromis apžvelgdami savo saugomą valstybės sienos ruožą, ties Šalčininkų rajono Kaniukų kaimu pastebėjo ant kontrolinės pėdsakų juostos svirduliuojantį vyrą.

REKLAMA

Į įvykio vietą nedelsiant buvo nusiųstas patrulis, kuris vyrą sulaikė. Ant suartos kontrolinės pėdsakų juostos pasieniečiai pastebėjo kelis vyro ištryptus takus, vedančius į Lietuvą bei atgal.

Paaiškėjo, kad prie valstybės sienos vaikščiojo 46 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Nuo sulaikytojo sklido stiprus alkoholio tvaikas. Jam nustatytas 1,98 promilės girtumas.

Manoma, kad orientaciją visiškai praradęs vyras galėjo netyčia žingtelėti į Baltarusijos teritoriją ir grįžti atgal. Dviejų valstybių siena čia eina atviru lauku.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytąjį pasieniečiai pristatė į užkardą. Čia prasiblaivęs šalčininkietis VSAT pareigūnams tesugebėjo pasakyti, kad dirbo miško kirtavietėje, o vėliau vartojo alkoholinius gėrimus su iš matymo pažįstamu vyru. Apklausos metu vyras teigė neprisimenąs, kaip atsidūrė prie pat valstybės sienos, be to, jis esą kažkur palikęs nuosavą lengvąjį automobilį.

Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido. Jam įteiktas šaukimas kitą savaitę atvykti pakartotinei apklausai. Po jos pasieniečiai priims procesinį sprendimą. Apie įvykį VSAT pareigūnai taip pat pranešė kolegoms Baltarusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų