REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į teismo posėdžius – šarvuotu BMW

Jauni, agresyviai atrodantys prabangiai apsirengę vyrai į teismo posėdžius atvyksta ne tik šarvuotu BMW automobiliu, bet ir besiramščiuodami vaikštynėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš teismą stojo ir Agurkas

Šiomis dienomis Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti Generalinės prokuratūros parengtą bylą, kurioje sunkiais nusikaltimais įtariami vienais iš įtakingiausių  Kauno nusikalstamo pasaulio veikėjų laikomi „agurkinių“ gaujos nariai.

REKLAMA

Teisiamųjų suole atsidūrė pats gaujos vadas Saulius Velečka (37 m.), pravarde Agurkas, jo dešinioji ranka Norbetas Tučkus (34 m.), taip pat smogikai broliai Rytis (37 m.) ir Nidas (32 m.) Korsakai, Antanas (30 m.) ir Andrius (33 m.) Obeleniai.

Tačiau S. Velečka ir N. Tučkus tėra kaltinami tik vienu dar 2004 metais įvykdytu nusikaltimu, todėl nėra suimti.



Šarvuotų limuzinų bumas

Abu vyrai į teismo posėdžius atvažiuoja savo prabangiais automobiliais. Pastaraisiais metais sunykus „daktarų“ gaujai, naujuoju Kauno mafijos bosu neretai vadinamas S. Velečka kaskart į teismo posėdžius atvyksta šarvuotu BMW automobiliu tamsintais stiklais. Ant jo pritvirtintas rusiškas registracijos numeris.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilyje sėdi ir keli tvirto sudėjimo vyriškiai. Kalbama, kad šaunamųjų ginklų nevengiantys slėpti vyrai yra Agurko apsaugininkai.

Šiuo metu be bankams priklausančių šarvuotų inkasacinių mašinų, Lietuvos keliais rieda arti dešimties šarvuotų „Mercedes-Benz“, BMW ir „Volkswagen“ markės automobilių.

Kaune šarvuotais automobiliais važinėja anksčiau „daškinių“ grupuotei priskirtas Rolandas Dromantas (pravarde Ilgas).

Prieš keletą metų šarvuotu mikroautobusu „Volkswagen“ naudojosi ir nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas neseniai Bulgarijoje sulaikytas Henrikas Daktaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene pirmasis Lietuvoje dar 1998-aisiais pagamintu šarvuotu „Mercedes-Benz S600“ automobiliu pradėjo važinėtis Kėdainių milijonierius Viktoras Uspaskichas.

Brangios Kalėdos „Sandijoje“

Laisvėje paliktas ir Rytis Korsakas, kuris po susišaudymo „Sandijos“ restorane 2004 metų antrąjį Kalėdų rytą, tapo neįgalus ir vaikšto su vaikštyne. Dar vienas aktyvus gaujos narys Eglius Šaukščius pripažintas nepakaltinamu, todėl procese nedalyvauja, o su teisėsauga sutikęs bendradarbiauti Andrius Pakštaitis – ne tik saugomas liudytojas, bet ir pripažintas šioje byloje nukentėjusiuoju.

REKLAMA

Gaujos nariai teisiami už 2002–2004 metais  Kauno, Jurbarko, Jonavos ir Kaišiadorių rajonuose įvykdytus nusikaltimus. Banditai kaltinami turto prievartavimu, sukčiavimu, plėšikavimu, didelės vertės svetimo turto pagrobimu, neteisėtu disponavimu mokėjimo kortelėmis.

Neatmetama, jog „agurkiniai“ taip pat susiję bent su pora žmogžudysčių, mat iki šiol nežinoma, kur dingo šioje byloje minimas kaunietis Bronislovas Sirutis bei gaujos kankintas ir apiplėštas JAV pilietis.

Kol kas prieš teismo posėdžius uoliai nuo fotografų savo veidus laikraščiais besidangstantys S. Velečka ir N. Tučkus vėliau salėje neslepia savo šypsenų ir geros nuotaikos, nes, atrodo, net neabejoja, kad juos ginantys advokatai sugebės pasiekti pergalę.

REKLAMA

Katerio savininkas „nebeatpažįsta“ grobikų

Agurkas kaltinamas tik 2004 metų vasarą suorganizavęs brangaus katerio „Marija“ vagystę. Didžiojoje Britanijoje pirktas laivas, savininko įvertintas 120 000 litų, buvo pavogtas iš savo nuolatinės stovėjimo vietos Nemune ir surastas tik po gero pusmečio vienoje Šatijų kaimo daržinėje.

Teismo posėdyje laivo savininkas jau „nebeatpažino“ ikiteisminio tyrimo metu paties nurodytų įtariamųjų, o ir netikėtai sumažino savo katerio vertę. Esą nuskendusį laivą Anglijoje įsigijęs vos už 5000 svarų sterlingų, parvežimas kainavęs dar maždaug 1000 litų. Laivo šeimininkas tarp įtariamųjų taip pat neatpažino jį į kavinę pasikvietusių poros vyriškių, kurie reikalavo atsiimti iš policijos pareiškimą apie laivo vagystę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prabils po liudininkų apklausų

„Agurkiniai“ taip pat kaltinami 2002 metų balandžio mėnesį apiplėšę, kankinę ir galbūt nužudę JAV pilietį. Su keturiasdešimtmečiu amerikiečiu draugavusi lietuvė pakartotinai į Lietuvą atvykusį savo bičiulį tiesiai iš oro uosto nusivežė neva į verslo susitikimą... miške. Ten jos automobilį sustabdė policininko uniforma persirengęs E. Šaukščius, o kiti bendrininkai užsienietį persodino į kitą automobilį ir nusivežė į Jonavos rajone esančią sodybą. Rūsyje grandinėmis prirakinus prie sienos, kankinant iš turtingo amerikiečio buvo išgauti jo turėtų mokėjimo kortelių PIN kodai, o vėliau iš bankomatų paimti daugiau nei 45 000 litų. Nei amerikiečio, nei šiam pagrobimui sodybą parūpinusio B. Siručio tolesnis likimas nėra  žinomas.

REKLAMA

Tą patį pavasarį „agurkiniai“, mušdami ir grasindami nušauti, iš dviejų verslininkų pagrobė asmeninius daiktus ir indvidualiajai įmonei priklausantį automobilį „Mercedes–Benz“. Nukentėjusieji nuostolius įvertino 44 415 litų.

Ši gauja įsivėlusi ir į daugybę kitų nusikaltimų, o tarp nukentėjusiųjų – net jų sėbrai.

Prieš teismą stoję „agurkiniai“ savo kaltės nepripažįsta ir sutinka liudyti tik tuomet, kai bus apklausti visi liudininkai ir nukentėjusieji.





ELTA nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų