REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Be Vytauto Landsbergio nei radikalūs, nei su oligarchais skudurus sumetę Lietuvos kairieji beveik neranda su kuo kovoti. Nei politikoje, nei istorijoje. Politinį invalidumą pakeistų bent jau klinikinė-politinė mirtis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė žiniasklaida, pasikviesdamas į Vilnių Kremliaus propagandistus, pakartojusius Stalino ar Brežnevo laikų „istorines tiesas“, lietuviškuoju Che Guevara save sapnuojantis Algirdas Paleckis norėjo kažką subalansuoti ir eilinį kartą susigrumti kovoje su „landsbergizmu“.

REKLAMA

„Pasak A. Paleckio, karo eiga ir pokaris interpretuojami labai vienpusiškai, o Lietuvoje – pagal „landsbergizmo doktriną“. Marginalo teigimu, istoriją reikia dėstyti labiau subalansuotai ir kartu pateikti kitą požiūrį,“ paskelbė LNK.

Galima pasidomėti, kokį supratimą apie „požiūrių balansą“ visų galų revoliucionierius randa naftalininėje sovietinėje istorijos tradicijoje. O galima ir nesidomėti. Dar mažiau domintų kryžiaus žygis prieš „kolūkius sugriovusį landsbergizmą“. Ypač pamenant, kad anūkėlis labai žavisi tuos kolūkius stačiusiu seneliu.

REKLAMA
REKLAMA

Kur kas įdomiau tai, ką Lietuvos „tikrąją kairę“ kažkada deklaravęs dainorėlis, šia savo arija, pagiedojo apie kairiųjų ideologijos būklę Marijos žemėje. Pirmas į tai sureagavo „Naujosios kairės“ performancų klubo dainius ir pažiba – Kasparas Pocius: „diskredituoja“. Taip, Kasparai, diskredituoja. Užjačiu. Kaip ir kokia Salomėja Nėris ar Petriukas Cvirka – taip nekenčia Landsbergio, kaip anie Smetonos – iki išdavystės bei kolaboravimo. Taip žmogiška, taip jautru, kairuoliškai intelektualu ir madinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet nesisielokite taip labai, kad, išskyrus jūsų anarchistinės saviveiklos būrelį, oligarchų išnuomotą plastmasinę rožę nešiojančią Lietuvos socialdemokratų (liumpenburžujų) partiją, iš paraštės negalinčią išsiveržti Arvydo Akstinavičiaus komandą, kairėje – tik paleckiai. Ką jie iš jūsų atims? Mėlynanosius jedinstveninkus, Gorį su Goriene ir jų „Karštą komentarą“? Neatims, nes tai ir šiaip – ne jūsų. Kam įdomūs jūsų laisvieji universitetai, jei ir taip jie visi žino, kad gyvenimą suėdė Landsbergis ir Amerika, o prie ruso buvo geriau? (Beje, – buvo ar nebuvo – kaip amstai atrodo?)

REKLAMA

Komiškai atrodo tai, kad karą su „landsbergizmu“, kaip vieną iš pagrindinių savo šūkių kelia bemaž visi, kas mėgina vadintis kairiaisiais ir pati politinės argumentacijos logika „jedinstvas“ prišaukia į natūraliausius bei ištikimiausius šios kovos sąjungininkus. Kartu ir Rusijos ambasadą su jos valdomais pinigėliais.

Nereikia nervintis. Lietuviškoji dešinė irgi turi tokias pat, gal net didesnes savo ligas. Tiesiog apie jas – ne Paleckio proga. Ten irgi daug žinančių – kas kaltas dėl visų negandų. Tai irgi visokios užjūrio bacilos, seksas („seksizmą“ smerkia ir NK), moksliškai nepagrįstos pasakos apie žiedų valdovus, alus rugsėjo 1-ąją ir, anot kai kurių, „sosrošininkai“. Nuo tų, kas uždraudė pasakas ir keistas istorijas, kokia nors NK, mano nuomone, skiriasi tik tuo, kad mielai uždraustų anekdotus apie blondines ir gėjus. Bet nesirūpinkite – laisvėjanti ir demokratėjanti Europos Sąjunga turbūt pati tai padarys.

Na o kol kas, jei nelabai lankomi laisvieji universitetai, blogai atrodo Kremliaus tvaikas ir nelabai ką uždegsi šūkiais apginti niekieno neskriaudžiamas mažumas, visada yra Landsbergis. Visi kairieji turėtų susivienyti ir pasirūpinti,jog jis ilgai bei laimingai gyventų. Prie jų galėtų prisidėti ir murzininkai su mažonininkais – profesorius ir jiems labai nepatinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų