REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Libane vyksta parlamentiniai rinkimai, kuriuose kaunasi du stambūs blokai – dabartinė valdančioji provakarietiška koalicija ir teroristinės „Hezbollah“ remiamas rinkiminis blokas, - praneša „BBC“.

REKLAMA
REKLAMA

Balsadėžės buvo atidarytos 7 val. Lietuvos laiku. Iš viso balso teisę Libane turi per 3 mln. žmonių. Rezultatų sulaukti tikimasi vėlų sekmadienio vakarą.

REKLAMA

Galimam smurto protrūkiui užkirsti pasitelkta 50 000 saugumo pajėgų, tačiau kol kas nepranešama apie rimtesnius incidentus.

Buvęs JAV prezidentas Džimas Kartnis, kuris šiuo metu yra tarptautinių rinkimų stebėtojų Libane vadovas, teigė, jog tiek Libano partijos, tiek jų vakarietiški rėmėjai turėtų priimti būsimus rinkimų rezultatus.

„Nemanau, kad kils rimtesnių nesklandumų rinkimų eigoje, tačiau baiminuosi, kad stambiausios Libano partijos nebus linkusios pripažinti rezultatų legitimiais“, - teigė buvęs prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Libano prezidentas Michelis Suleimanas paragino visus balsuoti ir įvardijo rinkimus kaip „svarbu aktą, kuris turi būti atliekamas ramiai ir su džiaugsmu tam, kad vėliau galėtume pradėti statyti Libaną“.

„Demokratija yra palaima, palaima – kurią mes turėtume puoselėti, nes tai išskiria Libaną iš kitų Artimųjų Rytų šalių“, - teigė Suleimanas.

Analitikų teigimu, rinkimai turėtų baigtis plačios koalicijos sudarymu, todėl vakariečių baimės apie triuškinantį „Hezbollah“ laimėjimą – nepagrįstos. Šiuo metu „Hezbollah“ kelia 11 kandidatų.

Paskutiniai rinkimai šalyje vyko 2005 m., kai per automobilio sprogimą žuvo tuometinis premjeras Rafiq Hariri. Dėl šios nelaimės buvo kaltinama Sirija, todėl po 29 metų ji buvo priversta išvesti savo karines pajėgas iš Libano.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų