REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs JAV viceprezidentas Dickas Cheney teigia nemanantis, kad Vašingtono nuverstas buvęs Irako diktatorius Saddamas Husseinas prisidėjo prie 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroristinių išpuolių Niujorke organizavimo ar vykdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad D. Cheney itin tvirtai rėmė JAV sprendimą rengti invaziją į Iraką. D. Cheney tuomet aiškino, kad ankstesnė S. Husseino parama teroristams kelia didelę grėsmę JAV.

REKLAMA

„Aš netikiu ir niekada nemačiau jokių įrodymų, kuri patvirtintų, kad jis [S. Husseinas] prisidėjo prie rugsėjo 11 dienos išpuolių. Iš pradžių mes turėjome tokią informaciją, tačiau netrukus ji pasirodė esanti neteisinga“ - per pasirodymą Nacionaliniame spaudos klube teigė buvęs JAV viceprezidentas.

Tiesa, jis pabrėžė, kad S. Husseino valdomas Irakas suteikdavo teroristams prieglobstį ir išteklių savo išpuoliams vykdyti. D. Cheney taip pat pridūrė, kad Irakas palaikė ryšius su teroristų tinklu Al-Qaeda. Šis ryšys esą buvo dešimtmečio senumo ir JAV žvalgybos duomenys esą rodo, kad S. Husseinas remdavo teroristų veiklą. D. Cheney teigimu, apie Irako ir Al-Qaeda ryšį Baltuosius rūmus informavo tuometinis CŽV direktorius George'as Tenetas.

JAV pajėgos S. Husseiną Irake suėmė 2003 metų gruodį. 2006 metų lapkritį buvęs Irako diktatorius buvo apkaltintas nusikaltimais žmogiškumui ir nuteistas myriop. Mirties bausmė jam buvo įvykdyta gruodžio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų