REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išjungus vienintelį nepriklausomą televizijos kanalą Rusijoje vėl kilo diskusija dėl šalies vadovybės požiūrio į žodžio laisvę artėjant parlamento ir prezidento rinkimams.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos ministerija išjungė TVS sekmadienį (06.22), šį žingsnį motyvuodama kanalo valdymo ir finansavimo sunkumais, trukdančiais kanalui gerai dirbti, taip pat žiūrovų interesais ir klausimų teisiniais aspektais.

REKLAMA

Tai įvyko vidurnaktį, transliuojant reklamą, kurią nutraukė darbuotojų atsisveikinimo užsklanda, po to TVS dažniu pradėta transliuoti federalinio sporto kanalo programa.

Centriniai Rusijos laikraščiai pirmadienį pirmuosiuose puslapiuose išspausdino pranešimus apie TVS išjungimą su savo pesimistiškais komentarais.

"Baigėsi trumpas, bet ryškus nevalstybinės visuomeninės politinės televizijos tarpsnis. Duotas aiškus atsakymas į tai, ar suderinama susiklosčiusi mūsų šalyje santvarka su elektroninių žiniasklaidos priemonių nepriklausomybe", - rašo "Nezavisimaja gazeta".

REKLAMA
REKLAMA

TVS darbuotojai ir pašaliniai stebėtojai, pripažindami, kad kanalas turi finansinių sunkumų, mano, kad jį išjungus nebus objektyviai nušviečiamas Rusijos politinis gyvenimas.

Radijo "Echo Moskvy" vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas interviu agentūrai "Interfax" pripažino, kad TVS išjungimas tolygus "jo dažnio nacionalizavimui".

Jis taip pat pažymėjo, kad šiuo metu valstybė monopolizavo visus Rusijos televizijos nacionalinius kanalus.

Liberalai kritikuoja Kremlių

Rusijos liberaliųjų sluoksnių atstovai jau ne kartą kaltino šalies prezidento administraciją spaudos laisvės apribojimais nuo pat Vladimiro Putino prezidentavimo pradžios 2001 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Borisas Nadeždinas iš Dešiniųjų jėgų sąjungos sakė agentūrai "Interfax", kad TVS išjungimas yra "logiška Kremliaus politikos dėl nepriklausomos žiniasklaidos baigtis", nes šis kanalas buvo vienintelis, kurio darbuotojai ryždavosi griežtai kritikuoti valdžią.

Savo ruožtu V. Putino šalininkai neigia, kad TVS nušalinta nuo transliacijos neteisėtai. Tačiau įvykiai, susijęs su kanalu, kuriame dirbo anksčiau uždarytų TV-6 ir NTV darbuotojai, vėl vienaip ar kitaip iškels klausimą dėl politinio gyvenimo nušvietimo laisvės artėjant rinkimams.

Pats Rusijos prezidentas sako laikąs žodžio laisvę viena pagrindinių demokratijos laisvių. Tačiau anksčiau valstybės vadovas atkreipė transliavimo organizacijų dėmesį į tai, kad jos neturi ginti pavienių verslo sluoksnių atstovų teises.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų