REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Per Musica Ad Astrum“ globos A. Adamkienės fondas

Sausio mėnesį Vilniaus rotušėje startavęs naujas edukacinis projektas „Per Musica Ad Astrum“ pasiekia pirmojo pusmečio finišo tiesiąją.

REKLAMA
REKLAMA

Jo metu garbūs Lietuvoje ir pasaulyje pripažinti muzikai, pirmieji projekto dalyviai dirigentas Saulius Sondeckis, operos solistas Vladimiras Prudnikovas ir saksofonininkas Petras Vyšniauskas grįžo į savo mokyklas, dovanodami koncertą ir žurnalo „Muzikos barai“ prenumeratą.

REKLAMA

Balandžio 17 d. penktadienį, 16 val. Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje įvyks susitikimas su Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu pianistu Petru Geniušu. Vienas ryškiausių ir savičiausių Lietuvos pianistų, iškilios muzikų dinastijos atstovas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Petras Geniušas savo mokyklai taip pat dovanos ir fortepijono meistriškumo pamokas, kurios, kaip ir vėliau įvyksiantis susitikimas yra atviros visiems fortepijono muzikos mylėtojams.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi mano mokykla – meno mokykla, noriu pasidalinti realia patirtimi su jaunais žmonėmis, kurie siekia aukštumų muzikoje“ – teigia maestro P. Geniušas.

Šį penktadienį Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje vyksiančiu renginiu edukacinis projektas „Per Musica Ad Astrum“ ne tik užbaigs pirmąjį projekto etapą, bet įprasmins ir nesenai kilusią bendradarbiavimo su A. Adamkienės labdaros ir paramos fondu idėją. „Maestro Petras Geniušas jį išugdžiusiai mokyklai dovanoja neįkainojamą dovaną – savo patirtį. Norime, kad ir žmonės, atėję pasiklausyti maestro vedamų meistriškumo pamokų, turėtų galimybę dovanoti“ – sakė projekto rengėjai. Idėjai pritarė ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos metodinio centro vadovai, sutikę, jog simbolinis mokestis, renkamas už kvalifikacijos pažymėjimo išdavimą būtų skirtas A. Adamkienės labdaros ir paramos fondo globojamiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi ir palaikau šį projektą tikėdama jo prasme ir nauda. Neabejoju, jog jau ateinantis pusmetis atneš gražių mūsų fondo ir projekto „Per Musica Ad Astrum“ bendradarbiavimo vaisių“ – sakė A. Adamkienės fondo direktorė Sigutė Kačinskienė.

Rugsėjo mėnesį „Per Musica Ad Astrum“ į antrąjį etapą žengs lydimas Valstybinio Vilniaus kvarteto. Projekto rengėjai žada, jog iki pirmojo „Per Musica Ad Astrum“ gimtadienio savo mokyklas išvys, patirtimi ir muzika su jaunimu dalinsis dar ne vienas žymus Lietuvos muzikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų