REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Lietuvoje – rekordinis braziliškas troškinys

Šiandien vilniečiai ir sostinės svečiai turėjo unikalią galimybę paragauti rekordinio dydžio braziliško troškinio. Nacionalinis brazilų patiekalas „Arroz e feijão“ – tai restorano „Grill Brazil“ dovana.

REKLAMA
REKLAMA

„Visą vasario mėnesį Brazilija gyvena karnavalo nuotaikomis. Siekdami nors dalelę tos atmosferos perkelti į Lietuvą, visus norinčius pakvietėme paragauti tikros braziliškos „Arroz e feijão“. Šis patiekalas labai artimas lietuvių skoniui, todėl nusivylusių tikrai neliko“, - teigė Rolandas Pulauskas, brazilų restorano „Grill Brazil“ vadovas.

REKLAMA

Rekordinio dydžio patiekalui prireikė 30 kg mėsos (kiaulienos kulniukų, rūkytų naminių dešrelių), 30 kg ryžių ir pupelių bei 15 kg daržovių ir prieskonių (svogūnų, česnakų, juodųjų pipirų, čili pipirų, kaparėlių, lauro lapų, mairūno ir kt.). Troškinį ruošė 4 restorano virėjai, vadovaujami patyrusio  virtuvės šefo.



Vieninteliame Baltijos šalyse brazilų restorane šeštadienį pagamintas rekordinio dydžio troškinys

REKLAMA
REKLAMA

Nemokamai braziliškos „Arroz e feijão“ skanavo daugiau kaip pusė tūkstančio vilniečių ir sostinės svečių. Į restoraną užsukę lankytojai buvo supažindinti su šio patiekalo istorija ir jo gamybos subtilybėmis.



Nacionaliniam patiekalui gaminti sunaudota apie 30 kg mėsos, 30 kg ryžių ir pupelių, 15 kg darzovių ir prieskonių

Nors šį patiekalą pirmieji pradėjo gaminti vergai, ruošdavę jį iš to, kas liko nuo šeimininkų stalo, šiandien juo mėgaujasi ir Brazilijos turtingieji. Net ir pas milijonierių ant stalo, šalia omarų ir kitų gėrybių dažniausiai bus padėta lėkštė su „Arroz e feijão“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie restoraną „Grill Brazil“

„Grill Brazil“ yra vienintelis brazilų restoranas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Kiekvieno, užsukusio į restoraną, laukia ne tik gausybė nacionalinės brazilų virtuvės patiekalų, bet ir pažintis su  unikalia maisto patiekimo ir valgymo tradicija – „Churrascaria de Rodizio“. „Churrasco“ – didelis mėsos kepsnys ant iešmo, „Rodizio“ – unikalus ir autentiškas aptarnavimo būdas, kai už tam tikrą mokestį restorane galima valgyti mėsos kepsnių tiek, kiek norima ar pajėgiama.

REKLAMA

Restorano „Grill Brazil“ lankytojams kas kelias minutes siūloma ragauti ant iešmo keptų jautienos, kiaulienos, paukštienos, avienos ir kitokių kepsnių, paruoštų nebūtinai iš mėsos filė. Patiekiamos ir vištienos šlaunelės, širdelės, kurios Brazilijoje laikomos išskirtiniu delikatesu.

Be minėtų kepsnių, restorane siūloma apie 30 rūšių įvairių salotų, šaltų ir karštų užkandžių bei įvairiausių garnyrų.



Nacionalinį brazilų troškinį iš pradzių gamindavo tik vergai, o dabar be jo neišsiverčia ir turtingieji


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų