REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ąžuoliukų sodinimui Afganistane – ketvirtis milijono

Šiomis dienomis kilusio susidomėjimo dėl abejotinų projektų Afganistane tyrimo istorijoje paaiškėjo naujų įdomių detalių. Nederlingoje, sausoje Afganistano žemėje lietuviai užsimojo sodinti ąžuoliukus.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministerija parkui Afganistane kurti išleido beveik ketvirtį milijono litų. Kol kas ten galima pamatyti tik tvora aptvertą dykynę, tačiau pavasarį valdininkai planuoja joje sodinti lietuviškus ąžuoliukus, kasti tvenkinius.

REKLAMA

Specialistai teigia, kad ąžuolai Afganistano klimato sąlygomis tikrai neprigis, pranešė LNK žinios.

Kuriamam parkui Afganistane Lietuva jau išleido 96 tūkstančius dolerių - beveik ketvirtis milijono litų sumokėta afganų verslininkui Hajatui.

LNK šaltinių teigimu, tokį pat, tik gerokai pigesnį projektą URM valdininkams siūlė nevyriausybinė organizacija „Afghan aid“, tačiau idėja atmesta kaip nekompetentinga, bet parkas vėliau įrengtas pagal analogišką schemą.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas valdininkus gina.

„Turi spręsti specialistai, turi spręsti žmonės, kurie žino vietinę specifiką, kurie supranta, ką Lietuva ten daro ir kodėl tą daro“, – sakė P.Vaitiekūnas.

Afganų verslininkas parinktas URM valdininkų, kurie patys vieni nusprendė pavasarį Goro parke sodinti lietuviškus ąžuoliukus. Specialistai teigia, kad dviejų kilometrų aukštyje esančioje dykynėje ąžuoliukai tikrai neaugs.

„Tai yra kalnai, tai yra sausros ir šalčiai, tai ąžuolas yra vienas iš lepiausių Lietuvoje augančių augalų ir Lietuvoje jie džiūsta, tai gi nepatarčiau, jie ten nuvežti iš Lietuvos būtų pasmerkti žūčiai“, – kalbėjo Aplinkos ministerijos miškininkystės skyriaus vedėjas Stanislovas Žebrauskas.

Kol Valstybės kontrolė, Seimo komitetas ir URM vidaus auditas aiškinasi visų Goro rėmimo projektų skaidrumą, projektus Afganistane laiminęs departamento direktorius Renatas Juška gali džiaugtis karjeros šuoliu. Jis pasiūlytas ambasadoriumi Vengrijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų