REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus taryba pritarė pokyčiams sostinės valdžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus socialdemokratai slaptu balsavimu pritarė, kad būtų nutraukta koalicija su partija „Tvarka ir teisingumas“.

REKLAMA

Socdemai žada palaikyti naują kuriamą centro dešinės koaliciją.

Pirmadienio vakarą už tokią poziciją balsavo 63 sostinės socialdemokratai. Prieš buvo 47.

Tačiau LSDP Vilniaus skyriaus pirmininkas Romas Adomavičius pabrėžė, kad šis sprendimas dar nereiškia, jog jie balsuos už sostinės mero „tvarkiečio“ Juozo Imbraso atstatydinimą.

Pasak R. Adomavičiaus, pirmiausia su naujai kuriama valdančiąja dauguma bus derinamas koalicijos sutarties tekstas.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutartį galutinai tvirtina taryba (LSDP Vilniaus skyriaus taryba - BNS) ir tada darome viską, kad ji būtų įgyvendinta“, - pirmadienio vakarą žurnalistams dėstė sostinės socialdemokratų lyderis.

Anot jo, partijos nariai išsakė nemažai pageidavimų, ką norėtų įtraukti į koalicijos sutartį. Jie esą norėtų keisti savivaldybės sprendimus dėl viešųjų paslaugų privatizavimo, koreguoti sveikatos įstaigų koncesijas ir kt.

„Jeigu pasirašysime koalicinę sutartį iki vasario 19 dienos, balsuosime už nepasitikėjimą meru“, - teigė R. Adomavičius.

LSDP Vilniaus miesto savivaldybės taryboje turi 4 atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Adomavičius kol kas neatskleidė, kokių postų socialdemokratai siektų Vilniaus miesto valdžioje. Jis tik pareiškė, kad vargu, ar „tai, ką delegavome į aną koaliciją, šiai koalicijai, tinka“. „Daug yra niuansų, galbūt žmonės nenorės ten eiti, galbūt žmonių reikėtų kitokių paieškoti“, - kalbėjo jis.

Šiuo metu socialdemokratas Gintautas Paluckas vadovauja savivaldybės administracijai, o Juras Požela bei Vitalija Kliukienė vadovauja savivaldybės tarybos komitetams.

Be to, R. Adomavičius neatmetė galimybės, kad su naująja galima dauguma LSDP derėsis sudarydama bloką su kita frakcija. Kaip galimos partnerės minimos Nepriklausoma ir partijos „Frontas“ frakcijos.

REKLAMA

26 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai pasirašė pareiškimą dėl nepasitikėjimo meru J. Imbrasu. Jį inicijavo sostinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei Liberalų ir centro sąjungą.

Nepasitikėjimo pareiškimą pasirašė 10 TS-LKD, 10 Liberalų ir centro sąjungos, 3 Liberalų sąjūdžio ir 3 Nepriklausomos frakcijos nariai.

J. Imbrasui priekaištaujama, kad jis neužtikrina efektyvaus ir skaidraus savivaldybės darbo, jam suteiktais įgaliojimais ir finansiniais bei administraciniais resursais naudojasi išimtinai jo atstovaujamos partijos naudai, nesprendžia vilniečiams aktualių klausimų ir kt.

REKLAMA

Šis pareiškimas turėjo būti svarstomas šį trečiadienį per miesto tarybos posėdį, tačiau, R. Adomavičiaus duomenimis, meras šį posėdį atšaukė. Dabar tarybos posėdį ketinama rengti vasario 20 d.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra 51 narys.

Jeigu opozicijai pavyks atstatydinti J. Imbrasą, pagal minėtų keturių partijų susitarimą teisė siūlyti kandidatą į mero postą tektų konservatoriams. Vilniaus miesto savivaldybės TS-LKD frakcija nutarė siūlyti meru rinkti konservatorių verslininką Vilių Navicką.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys J. Imbrasas Vilniaus meru išrinktas 2007 m. balandį.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, meras netenka savo įgaliojimų prieš terminą, jeigu ne mažiau kaip trečdalis visų tarybos narių pareiškia nepasitikėjimą juo, o už jo atstatydinimą turi balsuoti ne mažiau kaip pusė tarybos narių.

Jeigu sprendimas atleisti merą dėl nepasitikėjimo nepriimamas, šį klausimą pakartotinai svarstyti galima tik pusės metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų