REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Festivalis „NOA“ nominuotas kaip geriausia nauja iniciatyva

Geriausia „PRAVDA“ naujokų apdovanojimuose nauja 2008 metų iniciatyva pretenduoja tapti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Studentų atstovybe (LMTA SA) organizuojamas trumpametražių operų festivalis „NOA“.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpametražės NOA operos – pirmąjį kartą 2008 m. vasario pabaigoje Lietuvoje vykusio Trumpametražių operų festivalio NOA (Naujosios operos akcija) premjeros. Tai du apie 30 min. trukmės muzikiniai spektakliai, sukurti ir pastatyti jaunos kartos lietuvių kompozitorių, poetų, režisierių ir scenografų. Operas atlieka – jauni Lietuvos solistai, šokėjai, jungtinis NOA choras ir orkestras.

REKLAMA

„Tikrai džiugu, kad ši iniciatyva, kuri leidžia NOA festivalio dalyviams užčiuopti tikrąjį scenos pulsą, parodyti savo kūrybiškumą ir įgyti praktinės patirties, kilo iš pačių studentų. Tai nėra pirmas, kartu su studentais, organizuojamas projektas - mes skatiname bei palaikome studentų aktyvumą ir su kiekvienais metais džiaugiamės, kad rengiami projektai vis brandesni, idėjos - novatoriškos.” – teigia LMTA Studentų atstovybės prezidentė Irina Martos.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Operos Akcijos pastatymai – vienas nedaugelio muzikinių-teatrinių renginių, žengusių į tradiciškai šiuolaikinio šokio ir šiuolaikinio dramos teatro eksploatuotą erdvę. Trumpametražių operų festivalis – tarsi jauno pulsuojančio organizmo inkubatorius, kuriame formuojasi jaunų žmonių idėjos, vyksta daugiaformis bei daugiažanris bendravimas.

Projekto iniciatoriai – jauniausios kartos kompozitoriai Albertas Navickas, Mykolas Natalevičius, Rūta Vitkauskaitė, Rita Mačiliūnaitė ir Jonas Sakalauskas, kurie aktyviai kuria su kitais, įvairiomis kryptimis besidairančiais menininkais – poetais Juliumi Žėku, Agne Biliūnaite, Žilvinu Andriušiu, Tomu Andriukoniu, Dainiumi Gintalu, režisieriais Albertu Vidžiūnu, Viliumi Malinausku, Olga Generalova ir Jekaterina Deineko, scenografais Simona Finkelšteinaite, Julija Charsikaite, Simona Biekšaite, Marija Puipaite, Goda Palekaite bei entuziastingais Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vokalistais, instrumentalistais, šokėjais, dirigentais, vadybininkais.

Šalia trumpametražių „NOA“ operų festivalio geriausia metų iniciatyva gali tapti Vilniaus fotografijos festivalis „In Focus“, Teatro festivalis "Tylos!", Laisvasis universitetas, Renkuosi mokyti! ir kitos iniciatyvos. Balsavimas vyksta iki vasario 8 dienos, žurnalo „PRAVDA“ internetinėje svetainėje http://www.pravda.lt/naujokai/.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų