REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybėje atsirado nauja politinė jėga – „Fronto“ frakcija, kurios palankumo tikisi ir valdančioji mažuma, ir opozicionieriai. Frakcijos lyderis Algirdas Paleckis visus atsakymus tikisi pateikti per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Domisi frakcijos veikla

„Frakcija ką tik gimė savivaldybėje, – „Respublikai“ pripažino A. Paleckis. – Jos siekis – būti turbūt vienintele kairiąja frakcija savivaldybėje. Stengsimės atstovauti visiems vilniečiams, o ypač gaunantiems vidutines ir mažas pajamas. Norime, kad šių žmonių interesai būtų atstovaujami savivaldybėje. Kol kas frakcijoje yra trys nariai, bet tikimės, kad jų daugės“.

REKLAMA

A. Paleckis tik iš korektiškumo nepaminėjo žmonių, kurie yra susidomėję veikla „Fronto“ frakcijoje. Politikas į naująją frakciją sugebėjo prisivilioti socialdemokratę (LSDP) Jūratę Žeimienę, kuri pasitraukė iš LSDP frakcijos dėl nesutarimų su frakcijos seniūnu Romu Adomavičiumi, ir buvusį Nepriklausomos frakcijos atstovą Olegą Gluchovą.

Savivaldybės tarybos narė J. Žeimienė, visuomenėje pagarsėjusi dėl to, kad prisidengdama viešuoju interesu rūpinosi asmenine nauda, A. Paleckio manymu, pavargo dirbti prastai valdomoje LSDP frakcijoje. Pati perbėgėlė nepanoro kalbėtis su „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas tikino, kad dar anksti kalbėti apie frakcijos planus.

„Aiškinsimės, kokia situacija dabar yra valdančiojoje daugumoje, – sakė A. Paleckis. – Žiūrėsime, kokių sunkumų turi, ir galvosime, ar galėsime jai padėti. Šią savaitę, manau, jau bus priimti svarbiausi sprendimai“.

LSDP Vilniaus skyriaus lyderis R. Adomavičius teigė, kad jokių klausimų apie naujosios frakcijos ateitį kilti neturėtų. „Jokių pasikeitimų taryboje nebus. Dar neaišku, prie ko jie šliesis, bet aišku, kad tai bus postų siekianti frakcija“, – sakė R. Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdančiųjų griūtis

Tuo tarpu liberalcentristų atstovas Gintautas Babravičius teigė, kad naujosios frakcijos susidarymas tik iliustruoja valdančiosios mažumos griūtį. „Manau, kryptis yra tik viena – pasikeitimai Vilniaus miesto taryboje, – vylėsi politikas. – Permainų realu būtų tikėtis sausio mėnesio viduryje. Tikiuosi, kad naujoji frakcija, kurios retorika ganėtinai revoliucinė, nepritars anarchijai, kuri dabar vyrauja Vilniaus savivaldybėje“.

Šiuo metu sostinės taryboje valdančiąją koaliciją sudaro „Tvarka ir teisingumas“, turinti 10 mandatų, Lenkų rinkimų akcija (6) ir 4 vietas turinti Nepriklausoma frakcija. 4 mandatus taryboje turintys socialdemokratai yra laikinai sustabdę dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje, bet postų neatsisakė.

Opozicijoje dirba 10 konservatorių, 10 liberalcentristų ir 4 Liberalų sąjūdžio atstovai.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų