REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto svetainė „The brave new traveler“ pateikia gražiausių citatų apie keliones rinkinį. Kai kurios iš jų privers nusišypsoti, kai kurios – dar kartą suvokti, kiek daug mums duoda kelionės, o dalis įkvėps ir vėl leistis į kelią.

REKLAMA
REKLAMA

1. Kelionės yra priešnuodžiai prietarams, aklam prisirišimui ir siauram mąstymui. Markas Tvenas.

REKLAMA

2. Pasaulis yra knyga, ir tie, kurie nekeliauja, skaito tik pirmą puslapį. Šventasis Augustinas.

3. Svetimų kraštų nebūna. Tik keliautojas kartais būna svetimas. Robert Louis Stevenson.

4. Kelionių tikslas yra pagal tikrovę pertvarkyti vaizduotę ir vietoj galvojimo, kaip dalykai galėtų atrodyti, pamatyti, kokie jie yra iš tiesų. Samuel Johnson.

5. Mūsų susilamdę lagaminai buvo vėl suversti ant šaligatvio. Mes turėjome traukti ilgais keliais. Bet tai nebuvo svarbu, nes pats kelias – tai gyvenimas. Jack Kerouac.

REKLAMA
REKLAMA

6. Nekeliaujantis žmogus nepažįsta tikrosios žmonių vertės. Maurų patarlė.

7. Žmonės keliauja į tolimus kraštus su žavesiu stebėti tokių žmonių, kurių jie nepastebi būdami namuose. Dagobert D. Runes.

8. Kelionė yra kaip santuoka. Puikiausias būdas suklysti yra įsitikinimas, kad ją kontroliuoji. John Steinbeck.

9. Nė vienas žmogus nesuvokia, kaip nuostabu yra keliauti, iki tuomet, kai jis grįžta namo ir paguldo galvą ant senos pažįstamos pagalvės. Lin Yutang.

10. Tikrasis keliautojas nelaiko nuobodulio skausmingu, bet su juo susigyvena. Tai jo laisvės – jo perteklinės laisvės – simbolis. Kai jį aplanko nuobodulys, jis su tuo susitaiko ne tik filosofiškai, bet ir beveik su džiaugsmu. Aldous Huxley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

11. Visos kelionės turi savų pranašumų. Jei keliautojas aplanko geresnes šalis, jis mokosi kaip pagerinti savąją. Jei jis užklysta į blogesnes – jis išmoksta mėgautis savąja. Samuel Johnson.

12. Iš mano pusės, aš keliauju ne tam, kad kur nors nukakčiau. Aš keliauju dėl pačių kelionių. Svarbiausias dalykas yra judėti. Robert Louis Stevenson.

13. Keliavimas yra brutalus dalykas. Jis priverčia tave pasikliauti nepažįstamaisiais ir užmiršti visus namų ir draugų teikiamus malonumus. Tu visada esi išbalansuotas. Niekas tau nepriklauso, išskyrus tokius esminius dalykus kaip – oras, miegas, sapnai, jūra ir dangus – visus tuos dalykus, kurie paklūsta amžinybei arba žmonių įsivaizdavimu paklūsta amžinybei. Cesare Pavese.

REKLAMA

14. Keliautojo tikslas niekada nesti vieta, bet dalykų matymas kitomis akimis. Henry Miller.

15. Nesistebintis keliautojas yra kaip paukštis be sparnų. Moshlih Eddin Saadi.

16. Pabusti visiškai vienam keistame miestelyje yra vienas iš maloniausių pojūčių gyvenime. Freya Stark.

17. Po dvidešimties metų tu būsi labiau nusivylęs dalykais, kurių nedarei, negu tais, kuriuos darei. Taigi, išplauk iš ramybės uosto. Pagauk pasatą savo burėms. Tyrinėk. Svajok. Atrask. Markas Tvenas.

18. Keliavimas tai ne vien vaizdų matymas. Tai ilgalaikė pasaulėžiūros reforma. Miriam Beard.

REKLAMA

19. Visos kelionės turi slaptų vietų, apie kurias keliautojas nenutuokia. Martin Buber.

20. Mes gyvename nuostabiame pasaulyje, pilname grožio, žavesio ir nuotykių. Nuotykiai, kuriuos galime patirti, niekada nesibaigia, jei mes jų ieškome su plačiai atmerktomis akimis. Jawaharial Nehru.

21. Turistai nežino, kurie jie buvojo. Keliautojai nežinojo, kurie jie keliauja. Paul Theroux.

22. Mano nuomone, geriausias atlygis už keliones yra galimybė išgyventi kasdieninius dalykus lyg pirmąsyk, būti padėtyje, kai viskas tampa ne taip pažįstama, kad priimtumei tai už gryną pinigą. Bill Bryson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

23. Nesiveržk ten, kur tave veda takas. Vietoj to, eik ten, kur nėra takų ir palik pėdsaką. Ralph Waldo Emerson.

24. Girioje išsiskyrė du keliai ir aš pasirinkau mažiau pramintą. Robert Frost.

25. Tūkstančio mylių kelionė prasideda pirmuoju žingsniu. Lao Tzu.

26. Bet kurioje kelionėje nėra didesnio malonumo už jos pradžią. Charles Dudley Warner.

27. Geras keliautojas neturi konkrečių planų ir atkakliai nesiekia atvykti. Lao Tzu.

28. Jei nepriimi vietinio maisto, atmeti papročius, baiminiesi dėl religijos ir vengi žmonių, tuomet geriau pasilik namuose. James Michener.

REKLAMA

29. Kelionę geriausiai išmatuoti draugais, o ne sukartomis myliomis. Tim Cahill.

30. Aš suvokiau, kad nėra tikresnio kelio įsitikinti, ar tu mėgsti ar nekenti žmonių, kaip keliauti su jais. Markas Tvenas.

31. Kaip ir visi puikūs keliautojai, aš mačiau daugiau nei prisimenu ir prisimenu daugiau nei mačiau. Benjamin Disraeli.

32. Tai, ką tu darei anksčiau, daro įtaką tam, ką ketini daryti ateityje, ypač kitų žmonių protuose. Tačiau kai keliauji, esi tuo, kuo esi, ten ir tuomet. Žmonės neatgręžia tavo praeities prieš tave. Jokių vakarykščių dienų kelyje nebelieka. William Least Heat Moon.

REKLAMA

33. Protingas keliautojas niekada neniekina savo šalies. Carlo Goldini.

34. Nuotykis yra kelias. Tikrasis nuotykis – nepriklausomas, savitikslis ir dažniausiai rizikingas – priverčia tave tiesiogiai susiremti su pasauliu. Su tikruoju, o ne menamu. Tavo kūnas susidurs su žeme ir tu tapsi liudininku. Šiuo būdu būsi priverstas pažinti beribį žmonijos gerumą ir bedugnį jos žiaurumą ir, tikriausiai, suvoksi, jog pats savyje talpini abu šiuos reiškinius. Tai tave pakeis. Jau niekada niekas nebus juoda ir balta. Mark Jenkins.

35. Pernelyg dažnai vietoj akiračio plėtimo kelionės vien tik prailgina pokalbius. Elizabeth Drew.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų