REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Žalgiris“ ir vėl neiškovojo pergalės. A lygos mačas išvykoje su „Šiauliais“ baigtas 1:1 (0:1). Tai jau penktosios iš eilės žalgiriečių lygiosios čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus „Žalgiris“, aktyviai palaikomas 80 atvykusių komandos fanų, mačą Šiauliuose pradėjo be legionierių.

REKLAMA

„Žalgirio“ sudėtis (4-4-1-1): Marius Rapalis - Rolandas Džiaukštas, Audrius Veikutis, Igoris Steško, Ramūnas Radavičius - Nerijus Vasiliauskas, Raimondas Vilėniškis (Marius Dovydėnas, 33), Arvydas Veikutis (Andrius Miliškevičius, 77), Andrius Puotkalis - Artūras Steško (Aleksejus Dubyna, 46) - Nikolajus Misiukas.

"Žalgiris" nuo pirmųjų minučių visiškai uždarė šeimininkus jų aikštės pusėje. Du kartus dešinio saugo pozicijoje pirmajame kėlinyje rungtyniavusiam Nerijui Vasiliauskui pavojingai smūgiuoti į vartus sutrukdė "Šiaulių" gynėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Gaila, bet po 10 minučių žaidimas pasikeitė. "Žalgirio" futbolininkai pradėjo klysti aikštės viduryje, pasipylė netaiklūs perdavimai.

24 min. dešiniame krašte krašte šiauliečių legionierius iš Latvijos Ivanas Lukjanovas atėmė kamuolį iš Audriaus Veikučio ir po jo perdavimo buvęs žalgiriečių puolėjas Aleksandras Romašovas iš kelių metrų nukreipė kamuolį į vartus.

33 min. kelio traumą patyrė vidurio saugas Raimondas Vilėniškis. Jį pakeitė Marius Dovydėnas. Po 5 min. jis galėjo išlyginti rezultatą, bet po N. Vasiliausko prasiveržimo ir perdavimo į baudos aiktelę sudelsė smūgiuoti ir kamuolys nuo gynėjo atšoko "Šiaulių" vartininkui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmojo kėlinio blankiai rungtyniavusį Artūrą Steško pakeitė Aleksejus Dubyna. Jis užėmė dešinio saugo poziciją ir iš karto aktyviai įsijungė į žaidimą. N. Vasiliauskas su N. Misiuku sudarė puolėjų tandemą.

51 min. "Žalgiris" išlygina rezultatą. Po tolimo M. Dovydėno perdavimo iš dešinio krašto N. Vasiliauskas nestabdydamas kamuolio ne itin stipriu, bet tiksliu smūgiu pasiuntė jį į šiauliečių vartus. Tai buvo jubiliejinis 50-asis N.Vasiliausko įvartis Lietuvos pirmenybėse.

"Žalgiris" ir toliau žaidė pranašiau. 54 min. po Ramūno Radavičiaus perdavimo galva pavojingai smūgiavo Nikolajus Misiukas, bet šeimininkus išgelbėjo vartininkas Liudvikas Valius. Po minutės pavojingo perdavimo nepavyko "uždaryti" A. Dubynai.

REKLAMA

Po geros pradžios mūsų komanda vėl tarsi stabtelėjo, atakoms stigo aštrumo.

Keletą kartų galva galėjo smūgiuoti N. Vasiliauskas, bet jam vis sutrukdydavo patikimai žaidęs šiauliečių gynėjas Deividas Lunskis.

74 min. po kampinio galėjo pasižymėti jau pats D. Lunskis. Jo galva smūgiuotą kamuolį virš vartų nukreipė Marius Rapalis.

"Žalgiris" ir vėl liko nepralaimėjęs, bet tai menka paguoda. Mat prieš kelionę į Šiaulius daug kartų buvo kartota, kad vykstama tik pergalės.

"Viską sugadino praleistas nelogiškas įvartis. Per antrąjį kėlinį buvome juos visiškai prispaudę. Kėlėme daugybę kampinių, bet sėkmingai atakų užbaigti nepavyko", - po mačo sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Viačeslavas Mogilnas.

"Jeigu pasitrauksiu, išeisiu nepralaimėjęs“, - tarstelėjo žalgiriečių strategas. Paklaustas, ar yra tokių minčių, V.Mogilno atsakymas buvo toks: „Galiu būti paprašytas taip pasielgti“.

FK „Žalgiris“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų