REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Litro dyzelino kaina Lietuvos degalinėse ketvirtadienį pirmą kartą perkopė 4 Lt. Operatoriai sako, kad stengėsi ribą peržengti kuo vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva Statoil“ Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas lrt.lt sakė, jog kainą kelti delsė, nes 4 Lt yra vairuotojams psichologiškai svarbi kainos riba.

REKLAMA

„Žaliavos kaina rinkose kyla nuolatos. Manau, kad 4 Lt riba turėjo būti peržengta jau prieš kelias dienas, bet operatoriai delsė savo  sąskaita“, – aiškino jis.

„Statoil“ degalinėse litras dyzelino ketvirtadienį kainavo 4,03 Lt.

4 Lt ribą dyzelinas perkopė ir „Orlen“ degalinių tinkle.

Šiam tinklui atstovaujantis „Ventus-nafta“ komercijos direktorius Saulius Žilėnas lrt.lt sakė negalintis prognozuoti, ar kainos kilimas tęsis.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas priklauso nuo didmeninės kainos, padėties pasaulio rinkose. Kaina gali stabtelti, bet prognozuoti negalėčiau“, – aiškino S. Žilėnas.

Primename, kad naftos kaina pastarosiomis dienomis buvo viršijusi 117 dolerių už barelį.

Dar prieš porą savaičių teigusi, kad gegužę dyzelinas pigs, pagrindinė degalų tiekėja „Mažeikių nafta“ šią savaitę prakalbo kitaip.

„Dyzelino prognozės nepasitvirtino todėl, kad Europoje susidarė didesnis nei tikėtasi dyzelino trūkumas. Kai kuriose rinkose, pavyzdžiui, Prancūzijoje, kai kurie terminalai buvo tušti vien dėl to, kad ne tik Rusijos, bet ir Vakarų naftos perdirbimo gamyklos sumažino perdirbamos naftos kiekius.

Tai atsiliepė šio produkto gamybai“, –  pirmadienį sakė Sigitas Zakalskis, „Mažeikių naftos prekybos namų“ rinkodaros direktorius.

Eglė Juršytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų