REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar prieš porą savaičių teigusi, kad gegužę dyzelinas pigs, pagrindinė degalų tiekėja Lietuvos rinkai „Mažeikių nafta“ kalba jau kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

„Dyzelino prognozės nepasitvirtino todėl, kad Europoje susidarė didesnis nei tikėtasi dyzelino trūkumas. Kai kuriose rinkose, pavyzdžiui, Prancūzijoje, kai kurie terminalai buvo tušti vien dėl to, kad ne tik Rusijos, bet ir Vakarų naftos perdirbimo gamyklos sumažino perdirbamos naftos kiekius. Tai atsiliepė šio produkto gamybai“, - tvirtino „Mažeikių naftos prekybos namų“ rinkodaros direktorius Sigitas Zakalskis.

REKLAMA

Lietuvoje benzinas ir dyzelinas per porą savaičių pabrango beveik 20 centų už litrą. Tačiau netrukus vartotojai degalinėse gali išvysti dar neregėtas kainas.

„Tendencijos nerodo optimistinių ženklų. Panašu į tai, kad kainos dar kurį laiką kils. Kada pasieks 4 litus - tik laiko klausimas. Sakyčiau, visas šių metų antras ketvirtis bus gana jautrus įvykiams rinkoje“, - mano „Lietuvos Statoil“ Pardavimo ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

Prekybininkai neatmeta, kad neigiamoms tendencijoms toliau besilaikant 4 litų už litrą riba Lietuvoje gali būti peržengta jau kitą ar dar kitą savaitę.

Kol kas stabiliai laikosi suskystintųjų dujų kaina, nors prekybininkai yra prognozavę, kad ji artimiausiu metu gali viršyti 2 litus už litrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų