REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo pavaduotojas, Lytvyno bloko frakcijai atstovaujantis liaudies deputatas Serhijus Hrynaveckis mano, kad prezidentas Viktoras Juščenka, taip pat šalies Užsienio reikalų ministerija turi sureaguoti į Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimus dėl Ukrainos legitimumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Turi sureaguoti Užsienio reikalų ministerija, be to, mes turime Konstitucijos garantą - prezidentą, ir jis irgi turi padaryti pareiškimą šiuo klausimu“, - sakė deputatas trečiadienį žurnalistams Kijeve.

REKLAMA

Tuo pat metu jis pažymėjo, jog pats V.Putino kalbant negirdėjo ir neatmeta „informacinio spaudimo“ galimybės, nes informaciją pirmiausia gavo Kremliui lojalios žiniasklaidos priemonės, nors Rusijos ir Amerikos lyderių susitikimas vyko už uždarų durų.

Laikraštis „Kommersant“, remdamasis šaltiniu vienos iš NATO šalių delegacijoje, pranešė, kad V.Putinas Bukarešte uždaro Rusijos ir NATO posėdžio metu suabejojo Ukrainos kaip valstybės teisėtumu.

REKLAMA
REKLAMA

Radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas stoties eteryje pranešė, jog imdamas interviu iš užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo paklausė: „Ar Putinas viršūnių susitikime išties pasakė (George‘ui W.) Bushui , kad jei Ukraina įstos į NATO, ji suskils ir liausis egzistavusi kaip valstybė“. Pasak redaktoriaus, S.Lavrovas atsakė, kad prezidentas priminė Bushui, „kaip formavosi Ukraina jos dabartinių sienų ribose“.

„Ir kokios nuotaikos vyrauja vakarinėje ir rytinėje dalyje. Atsakymą galite laikyti teigiamu, bet tai jau traktuotė. Tai yra, jis patvirtino, kad Putinas su Bushu apie tai kalbėjosi, na, tarkim, apie tai, kad Ukraina skirtinga“, - pridūrė „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius.

Anksčiau susivienijimo „Mūsų Ukraina-Liaudies savigyna“ frakcija yra pareiškusi, kad URM privalo išsiaiškinti, ar atitinka tikrovę Rusijos prezidento pareiškimas dėl Ukrainos teritorinio vientisumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų