REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Mažeikių nafta“ prognozuoja, kad jau artimiausiu metu dėl globalių veiksnių benzinas vėl kainuos daugiau nei dyzelinas.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus prekiautojai degalais ketina branginti ir automobilių dujas, pranešė Lietuvos TV naujienų tarnyba.

REKLAMA

Jau kurį laiką litro dyzelino kaina šalies degalinėse 20-25 centais didesnė už benzino. Degalais Baltijos šalis aprūpinanti „Mažeikių nafta“ teigia, kad jau po poros savaičių šis skirtumas ims tirpti, mat dėl smukusios paklausos pigs dyzelinas.

„Tas santykis pasikeis balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje. Žiemą dyzelino paklausa visada didesnė, be to, reikia žiūrėti ne tik į Europos, bet ir į Azijos rinkas. Dyzelinas naudojamas kaip kuras apšildymui. Kada pasibaigia sezonas, paklausa greitai mažėja ir dyzelino kaina krenta“, - sakė „Mažeikių naftos“ atstovas spaudai Jacekas Komaras.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pingant dyzelinui, brangs benzinas. Tai lems vasarą augantis jo vartojimas bei nemažėjančios pasaulinės kainos.

„Benzinas turėtų pabrangti apie 15-16 centų, o dyzelinas turėtų atpigti apie 6-7 centus. Bet tai tik prielaidos, jeigu pasaulinėje rinkoje niekas nesikeis“, - teigė „Lietuva Statoil“ Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

Balandžio viduryje prognozuojamas ir suskystintų dujų kainų šuolis. Esą tai lems neritmingas „Mažeikių naftos“ darbas, kai kurių gamyklų Rusijoje remontas ir augsiantis dujų vartojimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šios trys priežastys turės įtakos tam, kad suskystintos dujos pabrangs iki 15 proc. Tai gali siekti iki 2 litų“, - mano bendrovės „Suskystintos dujos“ generalinis direktorius Zigmantas Mackevičius.

Prognozuojama, kad vartotojai ryškesnius kainų pokyčius turėtų pajusti vėliau nei kainas pakeis „Mažeikių nafta“ - greičiausiai gegužės viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų