REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nemaža dalis Lietuvos visuomenės, yra linkusi asmeniškai prisidėti prie klimato kaitos mažinimo, rodo Aplinkos ministerijos užsakymu praėjusią savaitę skambučių centro „Fonitel“ atlikta didžiųjų šalies miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio, gyventojų apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip trečdalis respondentų pakeistų elektros įrangą ir naudotų ekonomiškos klasės įrenginius, daugiau nei dešimtadalis - atsisakytų savo automobilio.

REKLAMA

Didžiausią įtaką klimato kaitai, trečdalio apklaustųjų nuomone, daro augantys atliekų kiekiai, tiek pat mano, kad transporto keliama tarša. Kiek mažiau respondentų (24,6 proc.) teigė, kad viena pagrindinių priežasčių – didėjanti energijos gamyba. Ir tik mažiau nei 3 proc. įsitikinę, kad klimato kaita yra nuo žmogaus veiksmų nepriklausantis natūralus gamtos procesas.

Vienas svarbiausių būdų klimato kaitos problemoms spręsti, daugelio respondentų (39,7 proc.) požiūriu, – naujų technologijų energijos gamybos ir transporto sektoriuose diegimas.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip 40 proc. gyventojų teigė, kad klimato kaitos prevencijos priemonių įgyvendinimu turi rūpintis Vyriausybė ir Seimas. 23 proc. respondentų mano, kad tuo turėtų užsiimti aplinkosaugos ekspertai, o 11 proc. apklaustųjų įsitikinę, kad už tai turėtų būti atsakinga pati visuomenė, t. y. kiekvienas pilietis.

Didesnei daliai gyventojų (58 proc.) pakanka viešosios informacijos apie klimato kaitą ir jos padarinius. Pagrindinis šios informacijos šaltinis daugiau kaip pusei apklaustųjų (54 proc.) yra televizija, 18 proc. – spauda, 16 proc. – internetas.

Rytoj Pasaulio gamtos fondas kviečia visus žemės gyventojus prisidėti prie Žemės valandos akcijos - 20 val. vietos laiku vienai valandai išjungti šviesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų