REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę į trijų „Mados infekcijos“ dizainerių rankas pateko „nekaltai balti“ buitinės technikos prietaisai. Jie virto spalvingais individualų charakterį turinčiais buities prietaisais, kurie dabar ieško naujų šeimininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Mados kūrėjų Giedriaus Paulausko, Agnės Kuzmickaitės ir Jolantos Rimkutės bei Ievos Ševiakovaitės dekoruoti trys „Electrolux“ kompaktinės serijos prietaisai – skalbyklė, džiovyklė ir indaplovė – bus eksponuojami Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) 8 salėje kovo 28-29 d. 

REKLAMA

Vienas žymiausių Lietuvos dizainerių G. Paulauskas, pripažinimą pelnęs savo novatoriškom konstrukcijom iš vyriškų džinsinių drabužių, dekoruodamas nedidukę skalbyklę, liko ištikimas savo stiliui – kūrėjas prietaisą padengė džinsinio audinio imitacija.

„Mano idėja - „džinsinė“ skalbyklė, skirta skalbti džinsams – turėtų būti patraukli tiems, kurie negali gyventi be šio drabužio ir visko, kas su juo asocijuojasi: nevaržoma laisve, kūrybiniu polėkiu bei optimizmu“, - pažymi mados kūrėjas, festivalyje pristatysiantis naujausią savo kolekciją „Mods”. 

REKLAMA
REKLAMA











Žaismingais, nostalgiškais ir kiek provokuojančiais kūriniais išgarsėjusių drabužių dizainerių J. Rimkutės ir I. Ševiakovaitės dekoruota indaplovė deklaruoja modernų požiūrį į lietuviškas tradicijas ir tautinius simbolius, kurių gausu populiariausioje jų kuriamoje mados linijoje „LT-Identity“.










Pastarosiose savo kolekcijose „drabužių kasdienybės“ idėją atskleidusi A. Kuzmickaitė, dirbdama su džiovykle, pabandė į prietaisą pažvelgti tarsi iš vidaus – jos dėmesio centre atsidurė būtent drabužiai. „Mano požiūriu, džiovinimas yra tarsi sudedamoji drabužių „gyvenimo“ dalis, tad įdomu stebėti, kokį pavidalą jie gauna vienoje ar kitoje situacijoje – visa tai bandysiu išreikšti kūrybos proceso metu“, - sako dizainerė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA










Ši buitinės technikos dekoravimo akcija yra visoje Europoje buitinės technikos gamintojo „Electrolux“ įgyvendinamos koncepcijos „War on White“ dalis. Anot UAB „Electrolux“ generalinio direktoriaus Deimanto Kirlio, kompaktiniai prietaisai pasirinkti remiantis Europoje stiprėjančia privatumo, nepriklausomybės ir individualios laisvės troškimo tendencija, kuri skatina rinktis nuosavus, kad ir mažesnius, bet ir mažesnę finansinę naštą užkraunančius būstus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų