REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Degalai Lietuvos degalinėse brangsta ar pinga perpus mažiau, nei kinta pasaulinės degalų kainos. Dyzelino kaina per pastarąjį mėnesį pasaulyje šoktelėjo iki 14 procentų. Tuo metu Lietuvoje degalai galutiniam vartotojui brango mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Naftos produktai pasaulyje šiek tiek brango ir šią savaitę. Dyzelino Platts indeksas pakilo 10 dolerių už tūkstantį litrų degalų. Litras dyzelino rinkoje pabrango 2 centais, o benzino kaina didmeninėje rinkoje šiek tiek krito - apie 6 dolerius už tūkstantį litrų degalų. Benzino litras atpigo maždaug centu.

REKLAMA

UAB „Lietuva Statoil“ pardavimų ir tiekimo departamento direktoriaus Skirmantas Mačiukas, komentuodamas situaciją pasaulio rinkoje, sakė, kad dyzelino kainos pakilo nedaug, palyginti su tuo, kiek pabrango žaliavos kaina. Esą visai tikėtina, kad dyzelinas ateityje dar gali brangti, jeigu žaliavos kaina nenukris.

Pasak S.Mačiuko, šiuo metu rinkoje trūksta dyzelino, ypač besierio. Vis dėlto benzinas ne tik nebrango, bet šiek tiek net pigo dėl rinkoje sukauptų didelių atsargų.

95 markės benzino kaina Lietuvos degalinėse svyruoja apie 3,59-3,54 Lt/l, o dyzelino - apie 3,70-3,63 Lt/l.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų