REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos bilieto priverstinai netekęs Vilniaus vicemeras Algirdas Paleckis į savo kuriamą politinę jėgą siekia pervilioti LSDP vadovybe nepatenkintus partijos narius.

REKLAMA
REKLAMA

"Dabar mes registruojame norinčius prisijungti prie mūsų. Yra susikūrusios iniciatyvinės grupės Kaune, Radviliškyje ir kitur. Gauname daug skambučių iš įvairiausių kampelių. Yra signalų, kad galbūt (Bronislovo - BNS) Genzelio kuriama Socialinio teisingumo frakcija irgi prisijungtų", - BNS pirmadienį pasakojo A.Paleckis.

REKLAMA

Kartu jis patikino, kad naujoji partija ne tik vilios dabartinius socialdemokratus, bet ir sieks pritraukti kitus žmones. "Mes iš esmės kviečiame ir jaunus žmones, ir ne tik socdemus, toli gražu ne tik", - kalbėjo A.Paleckis.

Tuo metu dar nesukurtos ir jau partijos prezidiumo pagrūmojimo sulaukusios Socialinio teisingumo frakcijos neformalus lyderis B.Genzelis sakė, kad "dabar sunku ką nors realaus pasakyti", nes dar nėra buvę jokio visuotinio šios frakcijos narių susirinkimo. Tačiau, pasak jo, jeigu partijos vadovybė ir toliau beatodairiškai šalins visus, kurie nepritaria jos nuomonei, tuomet "šioje partijoje nėra, kas veikti".

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu jie (vadovybė - BNS) ir toliau taip priiminės sprendimus, kada, pavyzdžiui, šalinami žmonės, energetiniai projektai bet kaip stumiami, kai verslas daro, ką tik nori. Juk matosi, kad tas Darius Nedzinskas ("NDX energijos" valdybos pirmininkas - BNS) eina, kur tik jam reikia. Tai jeigu viskas toliau taip vyks, tai nėra kas veikti toje partijoje", - BNS sakė B.Genzelis.

Pasak jo, iniciatyvinės grupės, siekiančios sukurti vadovybės nuomonei nepritariančią frakciją, yra Trakuose, Palangoje, Skuode, Anykščiuose. Frakcija galėtų susikurti, jeigu tam pritars partijos suvažiavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Paleckis taip pat neatmetė galimybės "išsivesti" dalį LSDP Vilniaus skyriaus. "Vilniaus skyriuje dalis taip pat žada išeiti, dalis lūkuriuoja, kaip viskas vystysis, o dalis, žinoma, nežada", - sakė jis.

Pagal politinių partijų įstatymą, siekiant sukurti politinę partiją reikia surinkti ne mažiau nei 1 tūkst. rėmėjų parašų.

Iš socdemų gretų pašalinto A.Paleckio teigimu, planuojama, kad naujosios politinės jėgos, kurią jis vadina "frontu", steigiamasis suvažiavimas gali vykti šių metų kovo pabaigoje.

Sprendimą vyti A.Paleckį iš partijos socdemų taryba priėmė sausį, įvertinusi jo šnekas apie tai, kad profesionalųjį meną turėtų remti Kultūros ministerija ir "elitas", taip pat grasinimus nacionalizuoti dienraštį "Lietuvos rytas". Be to, kaip nestatutinės įvertintos ir A.Paleckio pastangos organizuoti partinį referendumą, kuris parodytų, esą eiliniai socdemai nesutinka su nuostata "Leo LT" kurti drauge su privataus kapitalo bendrove "NDX energija", valdančia Vakarų skirstomuosius tinklus (VST).

REKLAMA

Vilniaus vicemeras tokį partijos sprendimą buvo apskundęs 3-ajam Vilniaus apylinkės teismui, bet šis jį atmetė.

A.Paleckis prieš tai jau turėjo vieną nuobaudą, kai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje savavališkai sudarė valdančiąją koaliciją su liberaldemokratais ir už tai gavo sostinės vicemero kėdę.

Jaunojo politiko pašalinimą iš socialdemokratų gretų nepelnyta vadino ir jau anksčiau dėl nesutarimų su partijos vadovybe iš LSDP vicepirmininko pareigų atsistatydinęs Vytenis Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų