REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naują politinį darinį prieš Seimo rinkimus kuriantis buvęs socialdemokratas Algirdas Paleckis apkaltintas pasenusių šūkių propaganda, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Po gero mėnesio Lietuvoje atsiras naujas politinis judėjimas, kokio iki šiol dar nebuvo. Jo kūrėjo, neseniai iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pašalinto sostinės vicemero A.Paleckio teigimu, naujoji jėga - Frontas - su klanais ir oligarchais kovos už žmones ir socialinį teisingumą.

REKLAMA

"Iki šiol visos partijos propagavo liberalizmą. Pagal "liberastus" (A.Paleckio naujadaras), viskas leistina. Leidžiama skurdinti ir apgaudinėti žmones, apvogti valstybę. Mes sakome "ne" klanų valdžiai. Mes sakome "taip" Lietuvos žmonių valdžiai", - vakar per spaudos konferenciją šūkiais kalbėjo A.Paleckis.

Jo teigimu, naujasis judėjimas mėgins sustabdyti energetinį "Leo LT" projektą. Todėl neatsitiktinai apie Fronto užuomazgą paskelbta Atominės elektrinės įstatymo projekto svarstymo Seime išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto A.Paleckis prisipažino negalintis daryti įtakos balsavimo rezultatams, nes tai - parlamentarų prerogatyva. "Kiekvienas Seimo narys, kuris pakels ranką už "Leo LT" projektą, pakels ranką prieš Lietuvą ir bus įrašytas į juodžiausius Lietuvos istorijos puslapius",- perspėjo sostinės vicemeras.

A.Paleckio teigimu, steigiamasis partijos suvažiavimas, kuriame paaiškės tikslus Fronto narių skaičius, lyderiai ir pavadinimas, įvyks maždaug po mėnesio. Paklaustas, ar prie naujojo judėjimo prisijungs nesutarimų draskomo LSDP Vilniaus skyriaus nariai, jaunasis politikas teigė neversiąs jų palikti socialdemokratų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kurdamas naują partiją A.Paleckis prisipažino, kad neketina palikti sostinės vicemero posto. "Mane išrinko rinkėjai, postas priklauso ne partijai, o rinkėjams", - aiškino jis. Užtat planų per teismus grįžti į LSDP politikas atsisakė. "Bylą G.Kirkilui iškels istorija", - vakar teigė A.Paleckis.

"Linkiu sėkmės kuriant partijas - ne jis pirmas, ne jis paskutinis. O šūkiai, beje, seni", - paklaustas apie buvusio kolegos iniciatyvą vakar sakė LSDP vadovas premjeras Gediminas Kirkilas. Jis tikino, kad bent jau kol kas skilimas socialdemokratams negresia.

REKLAMA

Kalbėdamas apie A.Paleckio galimybes likti Socialdemokratų frakcijos Vilniaus tarybos nariu, G.Kirkilas teigė, kad tai turi nuspręsti pati frakcija. "Jei jis būtų garbingas žmogus - atsistatydintų, bet to nedaro, nors ir reikalauja garbės iš kitų", - pabrėžė premjeras.

Iš LSDP A.Paleckis buvo pašalintas prieš porą savaičių. Partijos kolegas erzino jo kalbos apie elitinio meno finansavimą, grasinimai nacionalizuoti kai kurias žiniasklaidos priemones, pastangos organizuoti partinį referendumą, kuris esą parodytų, kad eiliniai socialdemokratai nesutinka su nuostata "Leo LT" kurti drauge su privataus kapitalo bendrove "NDX energija" ir t.t. Partinių nuobaudų A.Paleckis buvo gavęs ir anksčiau.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų