REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai pasigenda politikų, kuriuos būtų galima vadinti naująja politikų karta.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" atlikta apklausa, 21 proc. didmiesčių gyventojų mano, jog jaunosios politikų kartos iš viso nėra. 31 proc. apklaustųjų teigia, jog politiniame gyvenime šmėžuoja tik keletas jaunosios kartos atstovų.

REKLAMA

Kad naujoji politikų karta yra, bet ji ne tokia, kokios reikėtų, mano 14 proc. respondentų. Tik 5 proc. gyventojų mano, jog jaunųjų politikų yra daug, tad politikoje jau galėtų įvykti proveržis.

Iš 37-erių metų Algirdo Paleckio, skandalingai pašalinto iš socialdemokratų partijos, miestiečiai nieko gero nebesitiki: ateityje politiką naujuoju "gelbėtoju" arba kairiųjų lyderiu regi tik atitinkamai 9 ir 7 proc. gyventojų.

13 proc. apklaustųjų manymu, jis jau pašalintas iš politikos, 9 proc. teigia, jog A.Paleckis suskaldys socialdemokratų partiją. 6 proc. respondentų teigimu, A.Paleckis taps liberaldemokratų partijos nariu. 7 proc. regi ekssocialdemokratą nauju kairiųjų lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA

Miglota ateitis laukia ir Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininko, 39-erių Artūro Zuoko, tačiau 24 proc. miestiečių tikisi, jog jis dar galėtų sustiprinti savo partijos pozicijas šių metų Seimo rinkimuose. 4 proc. apklaustųjų regi A.Zuoką premjeru.

12 proc. respondentų teigia, jog A.Zuokas ir jo partija nebeturi ateities, 5 proc. mano, jog jis jau pašalintas iš politikos.

Sausio 22-23 dienomis vykusioje apklausoje dalyvavo 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų