REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių universiteto mokslo ir technologijų parkas prieš ketverius metus per įkurtuves skambiai buvo palygintas su „Titaniku“, kuris išplauks. Bet skęsta ir šis laivas. Į dugną jį nutempė skolos ir neatsakingas vadovavimas. Buvęs rektorius Vincas Laurutis dar laikosi. Buvusi Vida Stasiūnaitė laivą paliko, rašo „Šiaulių kraštas“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsistatydino „Nuklone“ įsikūrusiam parkui vadovavusi Vida Stasiūnaitė. Ji tapo Vida Skačkauskaite ir nuo žiniasklaidos atsitvėrė tylos siena. Nors būtent ant jos galvos dabar verčiamos visos bėdos. “Šiaulių krašto“ šaltinių teigimu, V. Stasiūnaitei buvo pasiūlyta atsistatydinti, tikintis, kad pakeitus vadovą, bus sulaukta Ūkio ministerijos paramos parkui.

REKLAMA

Kaip rašo „Šiaulių kraštas“, ant bankroto ribos parkas atsidūrė dėl 2 milijonų litų skolos statybininkams, kurie renovavo pastatą. Dar du šimtus tūkstančių litų parkas skolingas kitiems kreditoriams. Darbuotojai atlyginimų negauna nuo praėjusio rugsėjo. V. Stasiūnaitės suburta komanda, kurioje buvo ir jos sūnus, taip pat rengiasi bėgti iš parko.

Šiaulių universitetas parkui pagal panaudą skyrė 16 tūkstančių kvadratinių metrų patalpų. Joms renovuoti iš Ūkio ministerijos buvo gauti 3 milijonai litų. Suremontuotos biuro patalpos, dalis gamybinių patalpų. Bet mokslo ir verslo sinteze, naujų technologijų bandymų poligonu parkas netapo. Tolesnei patalpų renovacijai parkas paramos nebesulaukė. Įsileido kelis nuomininkus ir užsiėmė daugiausia konsultacijomis, mokymais.

REKLAMA
REKLAMA

M. Stasiūno teigimu, sudėtinga situacija susidarė dėl valstybės politikos ir teismų. Per teismus daugiau nei dvejus metus aiškintasi, valstybės ar universiteto nuosavybė yra pastatas, kurį universitetas įsigijo už savo lėšas ir pagal panaudą atidavė naudotis parkui.

Anot „Šiaulių krašto“, Šiaulių miesto savivaldybė yra viena iš parko dalininkų. Miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas, ŠU Gamtos fakulteto dekanas Alfredas Lankauskas, mano, jog afera buvo išleisti pinigus, jų neturint.

Šiauliečių parkas vienintelis iš šalies mokslo ir technologijų parkų šiemet negavo nė lito nacionalinės paramos pagal inovacinių paslaugų skatinimo programą. Tikėjosi gauti beveik 400 tūkstančių litų, bet konkurso nelaimėjo.

Ūkio ministerijos Inovacijų ir technologijų skyriaus vedėja Rima Putkienė informavo, jog šiauliečių projektas buvo pripažintas nekokybišku, teiktos nepagrįstos ir nerealios išlaidos. Prašyta projektą patikslinti, bet to nesulaukta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų