REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas George‘as W. Bushas sukritikavo Rusijos valdžią dėl savaitgalį jėga išvaikytų priešrinkiminių opozicijos protestų prieš Vladimirą Putiną. Šalies pareigūnai atmetė kaltinimus esą JAV pakurstė Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo organizaciją (ESBO), kad ši nedalyvautų Rusijos parlamento rinkimų stebėjime, rašo „International Herald Tribune“.

REKLAMA
REKLAMA

JAV prezidentas G. W. Bushas paragino kuo greičiau paleisti buvusį šachmatų pasaulio čempioną, opozicinės partijos „Kita Rusija“ lyderį Garį Kasparovą ir kitus savaitgalį sulaikytus opozicijos dalyvius.

REKLAMA

„Aš esu ypač sunerimęs, jog valdžios pareigūnai jėga stabdo taikius susirinkimus ir draudžia juose dalyvauti kai kuriems žurnalistams bei žmogaus teisių aktyvistams. Aš tikiuosi, jog Rusija įvykdys savo tarptautinius įsipareigojimus šiose srityse, ištirs nusiskundimus ir paleis tuos, kurie vis dar yra suimti“, - teigė JAV prezidentas.

JAV pareigūnai taip pat neigė Rusijos kaltinimus esą JAV spaudė ESBO, jog ši nedalyvautų Rusijos parlamento rinkimų stebėjime.

„Mes niekados nei tiesiogiai, nei netiesiogiai, nei užuominomis, nei spaudimo - jokiu keliu nemėginome jų reguliuoti.[..] Tai nebuvo susiję su JAV, tai nebuvo susiję su JAV ir Rusijos santykiais. Tai susiję tik su Rusija ir jos rinkimais“, - sakė JAV valstybės departamento pareigūnas Danielis Friedas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų