REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryba, atsižvelgdama į mero pavaduotojo A. Paleckio vadovaujamos laikinosios komisijos pateiktą medžiagą, pritarė šios komisijos išvadoms, o Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius įpareigotas nutraukti Naujosios Vilnios poliklinikos koncesijos sutartį, informuoja sostinės tarybos viešųjų ryšių tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Nepritariantys sutarties įgyvendinimui Naujosios Vilnios bendruomenės atstovai, gausiai susirinkę Tarybos salėje, anot pranešimo, su džiaugsmu priėmė šį sprendimą.

REKLAMA

Ankstesnės kadencijos Savivaldybės tarybos sprendimu buvo nuspręsta perduoti Naujosios Vilnios polikliniką privatiems investuotojams. Konkurso laimėtoju buvo pripažintas UAB „Plungės sveikatos centras“, UAB „Medikona“ bei VŠĮ „Auki sveikas“ konsorciumas. Tarp Vilniaus miesto savivaldybės ir konkurso laimėtojų buvo pasirašyta Naujosios Vilnios poliklinikos veiklos ir ūkio priežiūros koncesijos sutartis. Tačiau kitas konkurso dalyvis – antruoju konkursinėje eilėje pripažintas UAB „Tamro“ ir UAB „Northway medicinos centrai“ kreipėsi į teismą dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimų panaikinimo ir koncesijos sutarties pripažinimo negaliojančia. Vilniaus apygardos teismas, pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones, uždraudė atsakovams – Savivaldybės administracijai, Savivaldybei, VšĮ „Naujosios Vilnios poliklinika“, UAB „Medikona“, UAB „Plungės sveikatos centras“, VšĮ „Auki sveikas“ – vykdyti veiksmus, susijusius su minėta sutartimi.

REKLAMA
REKLAMA

Priimant sprendimą, atsižvelgta ir į Naujosios Vilnios gyventojų, bei poliklinikos darbuotojų nuomonę. Didžioji vietos bendruomenės dalis nepritaria Naujosios Vilnios poliklinikos perdavimui privatiems investuotojams. Kad koncesijos sutartis būtų nutraukta, buvo surinkta 7 tūkst. Naujosios Vilnios gyventojų parašų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų