REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Sausio 27 d. 11 val. per Lietuvos radiją ir Lietuvos televizijos antrąjį kanalą bus skaitomas specialiai rašytojų sukurtas tekstas. Visi norintieji dalyvauti ir varžytis dėl raštingiausio Lietuvos piliečio titulo, kaip ir praėjusiais metais, tai galės padaryti specialiai savivaldybių skirtose salėse.
Šiemet įdiegiamos dvi naujovės – išbandyti jėgas Nacionalinio diktanto konkurse kviečiami ir užsienio lietuviai bei klausos negalią turintys žmonės. Išeivija tekstą tiesiogiai girdės per LTV2 arba per internetą Lietuvos radijo ir televizijos naujienų portale www.lrt.lt . Turintiems klausos negalią tekstas bus verčiamas į gestų kalbą.
Kaip ir pernai, šįmet rengiamame diktanto konkurse negalės dalyvauti moksleiviai ir lituanistai. Tačiau visos Lietuvos mokyklos kviečiamos prisijungti ir sausio 27 d. surengti savo moksleivių varžytuves.
Vasario 17 d. Lietuvos radijuje ir televizijoje (S. Konarskio g. 49, Vilnius) vyks finalinis turas, kuris taip pat bus transliuojamas per Lietuvos radiją, LTV2 ir www.lrt.lt . Raštingiausi užsienyje diktantą rašę lietuviai bus renkami po pirmojo turo.
Nacionalinį diktantą rengia politikos savaitraštis „Atgimimas“ kartu su pernykščio diktanto partneriais: Lietuvos radiju ir televizija, Valstybine lietuvių kalbos komisija, Lietuvos savivaldybių asociacija, interneto portalu Delfi.lt, Pedagogų profesinės raidos centru. Diktanto geografiją praplės ir užsienio lietuvius išbandyti jėgas paskatins šiemet prie partnerių prisijungusi Užsienio reikalų ministerija bei Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų