REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Magijos teatro "DiArchy" magams Dianai ir Arvydui Gaičiūnams eksperimentas "Gyvi be oro" Druskininkų vandens parke pavyko. Jie džiaugiasi pasiekę tris pasaulio rekordus – ilgiausiai nekvėpavusios moters, vyro ir poros.

Diana Gaičiūnaitė nekvėpuodama vandenyje išbuvo 11 min ir 07 sekundes. Iki šiol pasaulyje moters rekordu laikomas Natalijos Molčanovos pasiekimas, kuri nekvėpuodama išbuvo 8 min ir 30 sekundžių.

REKLAMA
REKLAMA

Arvydas Gaičiūnas iš grandinių po vandeniu išsilaisvino dar po 4 min ir 50 sekundžių. Jo nekvėpavimo laikas – 15 min ir 57 sekundės. Jis sumušė Roberto Fosterio rekordą, kuris prieš pusšimtį metų nekvėpavęs išbuvo 13 min ir 43 sekundes.

REKLAMA

"Lietuva – tai kraštas, kuriame gyvena žmonės, kurie gali padaryti bet ką", - džiaugsmingai po rekordo sakė renginio vedėjas Algis Ramanauskas.

Magai po eksperimento išvežti tiesiai į Druskininkų miesto ligoninę. Arvydo telefonu atsiliepęs Dianos sužadėtinis Virgis informavo, kad magų būklė stabili.

"Medikai sako, kad pavojaus gyvybei nėra. Įspėjo, kad netrukus jiems gali prasidėti pykinimas ir skaudėti galvą. ", - sakė Virginijus.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai dar kartą pakartojo, jog tokie eksperimentai pavojingi sveikatai ir paragino ateityje jų atsisakyti.

Renginį "Gyvi be oro" filmavo tarptautinė naujienų agentūra AP, nepraėjus valandai po transliacijos eksperimetu susidomėjo stambiausios Didžiosios Britanijos naujienų televizijos, ypatingą dėmesį rodo "Al Jazeera".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų