REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Olga Wiseman (tv3.lt fotomontažas)

Stilistė, grožio salonų „Greenas“ viena įkūrėjų, knygos „Grožio galia“ autorė pristato trijų etapų plaukų puoselėjimo ritualą namuose. Specialistė pataria kaip apsaugoti ir atstatyti plaukus žiemą karantino metu, o pavargusiems plaukams grąžinti blizgesį ir drėgmę.

4

Stilistė, grožio salonų „Greenas“ viena įkūrėjų, knygos „Grožio galia“ autorė pristato trijų etapų plaukų puoselėjimo ritualą namuose. Specialistė pataria kaip apsaugoti ir atstatyti plaukus žiemą karantino metu, o pavargusiems plaukams grąžinti blizgesį ir drėgmę.

REKLAMA

Pirmoji pagalba plaukams

„Žiemą mūsų plaukai reikalauja ne mažiau dėmesio negu mūsų oda. Labai svarbios tampa papildomos procedūros ir sveiko plauko atstatymas, kad plaukai neatrodytų pavargę, nepradėtų šakotis, o galiukai veltis, kad išlaikytume plaukų blizgesį per visą ilgį“, – pasakoja stilistė Olga Wiseman. Specialistė rekomenduoja „Greenas“ (liet.k. „Žalias“) ritualą, kurį galima pasidaryti namuose karantino metu, kol grožio salonai nedirba. Stilistė teigia, jog ši procedūra gali tapti greitąja pagalba plaukų priežiūroje: „Po trijų pagrindinių ritualo etapų plaukai atrodys kaip po saloninės procedūros, emocija bus nuostabi, ko ypač trūksta dabar, karantino metu“.

Plaukų rekonstrukcija susideda iš trijų etapų

Pasako Olgos Wiseman, kiekvienas etapas suteikia plaukams jėgos, padidina elastingumą, apsaugo nuo šalčio bei išorinio poveikio.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmas etapas. Procedūra pradedama su labai aktyviu valančiu šveitikliu. Nušveičiamos negyvos odos ląstelės, priemonė padeda pašalinti pleiskanas, skatinamas plaukų augimas. Sudėtyje esanti pieno rūgštis intensyvina odos regeneraciją, sprendžia sausos, dirglios, psoriazės kamuojamos odos problemas. Naudoti šveičiamąją priemonę stilistė pataria siekiant stiprinti plauko svogūnėlį ir prevenciškai norint regeneruoti odą, taip skatinant plaukų augimą. Šveitiklis paskirstomas tik ant galvos odos, palaikomas 10 minučių.

REKLAMA

Antras etapas. Individualiai parenkama maitinanti, drėkinanti priemonė pagal gyvenimo būdą, plauko struktūrą, problemas. „Aš renkuosi Simondsijų (jojobos) aliejų su natūraliu vitaminu E ir apelsinu. Tai mano mėgstamiausia maitinimo ir plauko struktūros atstatymo priemonė. Ypač, kai plaukai pavargę ar pradeda lūžinėti, ši priemonė visada mane gelbsti“, – dalijosi plaukų puoselėjimo paslaptimis O.Wiseman.

Specialistė teigia, jog simondsijų aliejus yra vienas iš vertingiausių ir lengviausių aliejų, prabangus ir turtingas, labiausiai panašus į žmogaus odos išskiriamą aliejų – serumą, todėl mūsų oda jį pasisavina kaip savo: glotnina plaukus, juos maitina, drėkina, mažina pleiskanojimą bei taip pat skatina augimą. Simondsijų aliejaus sudėtyje yra kompleksas riebalų rūgščių (monosočiųjų ir sočiųjų), kurios suteikia išskirtinį blizgesį. Šį aliejų galima naudoti ir ant odos, ir ant plaukų. Jis atgaivina pavargusią odą, regeneruoja išorinį odos sluoksnį, maitina, puikiai tinka sausai ir jautriai odai.

REKLAMA
REKLAMA

„Plaukus padengtus simondsijų aliejumi palaikome kiek galime ilgiau, idealu būtų nors pusvalandį. Tuomet pripildome vonią vandens su jūros druska ir pagulime joje, kol plaukai ir oda ilsisi bei maitinasi. Į vonią nuo plaukų nutekėjęs aliejus pamaitina mūsų kūno odą.

Pamaitinę plaukus išplauname juos šampūnu, balansuojančiu odos ph,, turinčiu rūgščių, taip suteikdami dar papildomo blizgesio plaukams“, – pasakoja O. Wiseman.

Trečias etapas. Jo metu sukuriama plaukų apsauga: uždaromi plaukų žvyneliai, kad intensyvių terapinių produktų sudedamosios dalys pasiliktų plaukuose. Tam naudoti stilistė pataria balzamą arba kaukę, turinčius glotninančių, drėkinančių, uždarančių kutikulus emulsiklių. Jos teigimu puikiai tiks kaukės arba balzamai, turintys aliejų ir proteinų, suteikiančių antistatinį efektą, kas aktualu žiemos bei šildymo sezono metu. Tokiu būdu plaukas ne tik uždaromas, bet ir pripildomas reikalingomis medžiagomis, kurios reguliuoja baltyminę atstatančią struktūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įdomus faktas, kad garbanėms po šio ritualo būna ryškesnės, tvarkingesnės, gražesnės garbanos, o kas turi tiesius plaukus, bet skundžiasi pūtimusi ir bangavimusi nuo sauso oro, plaukai tampa tiesesni“, – kalbėjo O. Wiseman.

Atsakingai rinktis priemones

Stilistės O. Wiseman pristatoma plaukų puoselėjimo namuose karantino metu procedūra yra besulfatė. Specialistė pataria neignoruoti plaukų priemonių sudėtyse esančių kenksmingų medžiagų, atsižvelgti į savo sveikatą bei ilgalaikius tikslus. Pasak O. Wiseman, kadangi ritualo metu nenaudojamos agresyvios priemonės, taip stiprinamas plauko svogūnėlis, procedūra prilygsta net plaukų mezoterapijai, nes jos metu subalansuojama riebalinės liaukos veiklą.

REKLAMA

„Saloninis ritualas namuose reikalauja įdėti šiek tiek darbo, pastangų, laiko ir netingėti jį atlikti kartą per savaitę. Jeigu plaukų galiukai yra ypač sužaloti ir pavargę, padės tik žirklės, o karantino sąlygomis nepateksite pas specialistą, tad rekomenduoju plaukams išdžiūvus naudoti aliejų plaukų galiukams. Sveikiems plaukams tai jau nebūtina, aš jo jau nebetepu“, – pataria O. Wiseman.

Ritualo rezultatas

1. Suminkštinti pavargę plaukai

2. Plonų plaukų pripildymas

3. Sustiprinti pažeisti plaukai

4. Apsaugota dažytų plaukų spalva nuo greito išsiplovimo

Stilistė Olga Wiseman norint pasiekti pačio geriausio rezultato ritualą namuose rekomenduoja atlikti kartą per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų