REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Karolis Šileika (nuotr. asm. archyvo)

Garsusis skrabalistas Karolis Šileika, pasirodo, turi ir dar daugiau talentų, vyras groja ne tik skrabalais, bet ir mušamaisiais, elektrine ir bosine gitara.

12

Garsusis skrabalistas Karolis Šileika, pasirodo, turi ir dar daugiau talentų, vyras groja ne tik skrabalais, bet ir mušamaisiais, elektrine ir bosine gitara.

REKLAMA

Šio rudenio pakerėtas Karolis sukūrė bei įrašė daugeliui lietuvių aktualią dainą, kurią pavadino „Asmens kodas“.

„Prieš prasidedant šildymo sezonui, namai buvo šalti, sėdėjau virtuvėje prie radiatoriaus ir kūriau dainos žodžius. „Asmens kodą“ galima interpretuoti savaip, reiktų žiūrėti plačiau. Aš turėjau omenyje, kad kiekvienas asmuo turi savyje kažkokį kodą, programą, kuri nusako kaip, kur ir ką daryti, kokius pasirinkimus atlikti, o kokių ne. 

Pažiūrėk į savo asmens kodą ir suprasi kokio dydžio skaičius tai yra. Daugybė variantų gyvenime, kaip ir be galo daug žvaigždžių danguje. Tai yra mano žodžiai, mano muzika, tai jau ne pirmas kūrinys, kuriame dainuoju, tačiau tikriausiai jis geriausias ir įsimintiniausias. Dainą įrašiau Klaipėdos įrašų studijoje „Memel Records“, Egidijus Lisovoj man ne tik padėjo įsirašyti dainą, bet ir jai susuko vaizdo klipą, kuris atitiko standartus ir dalyvauja vaizdo klipų konkurse.“, – apie dainos kūrybą kalbėjo autorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi Karolis groja visais instrumentais, jam nebuvo sunku juos įkomponuoti: „Dainoje groju būgnais, bosine ir elektrine gitara, visas partijas pats sukūriau. Gailiuosi, kad į šią dainą neįtraukiau skrabalų, galėjau bent kelias natas sugroti. Sekančią dainą tikrai kursiu su skrabalų partija.“

REKLAMA

Karolis juokėsi, kad liaudiškas dainas stengiasi „įvilkti“ į tam tikrą rūbą: „Labai mėgstu roko muziką, todėl liaudiškas dainas pateikiu roko stiliumi. Taip pat ir klasikinius kūrinius galima pateikti kitaip. Visi kūriniai praturtinti lietuviškais skrabalais – suskamba unikaliai. Būna net automobilyje važiuojant ir klausantis muzikos, vis pagalvoju, kad kūrinys geras, bet jam kažko trūksta, tada suprantu, kad jiems trūksta tiesiog skrabalų.“

„Matau, kad vis daugiau žmonių susidomi skrabalais, po mano pasirodymų atsirado naujų muzikuojančių. Daug kas manęs klausinėja, kur galima jų nusipirkti, populiarumas auga“, – džiaugėsi vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Skrabalų virtuozas šį pavasarį, per pirmąjį karantiną, daugelį stebino gyvenamųjų daugiabučių kieme, tą kartą skrabalais sugrojo grupės „The Roop“ dainą „On Fire“.

„Per šį karantiną kartotis nesinori, galbūt apsiengsiu Kalėdų senelio kostiumą ir pagrosiu prie Akropolio, kol apsauga neišvys“, – juokėsi K.Šileika.  

Pamatyti, kaip skrabalistas atlieka kūrinį galite šiame vaizdo siužete:

Skrabalistas prisipažino, kad dainavimas ir grojimas kol kas yra tik hobis: „Vasarą turėjau daug koncertų, buvo puikus laikotarpis. Atėjus rudeniui ir naujam karantinui gyvų koncertų nebeliko, tik nuotoliniai. Viena lietuvių mokykla Vašingtone pakvietė nuotoliniu būdu vesti edukacinius performansus. Jau septynerius metus dirbu su vandens filtrais. Sritis skiriasi, bet bendrauju su klientais, darbas gan judrus. Būna, klientai stebisi, kad aš vis dar dirbu, nes galvoja, kad jau pasukau muzikiniu keliu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėčiau, kad ateityje muzika būtų mano pagrindinis pragyvenimo šaltinis ir manau, kad einu to link. Neseniai pateikiau paraišką gauti kultūros pasą. Grojau Palangoje ir prie manęs priėjo Radviliškio mokyklos direktorė, kuri pasiūlė ir papasakojo apie kultūros pasą, su juo galėsiu važinėti po Lietuvos mokyklas ir šviesti mokinius apie skrabalus.“

„Dabar, kai šalyje įvestas karantinas, skrabalus esu šiek tiek užmiršęs. Sunku save motyvuoti groti, kai nežinia, kada viskas šalyje susitvarkys. Reikia pradėti mokytis naujus kūrinius ir vėl džiuginti žmones“, – kalbėjo K.Šileika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų