REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
„Teletabiai“ (nuotr. SCANPIX)

Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie legendinę vaikams skirtą laidą „Teletabiai“.

3

Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie legendinę vaikams skirtą laidą „Teletabiai“.

REKLAMA

Tačiau ar tikrai apie „Teletabius“ žinojote viską? Kai kurie faktai išties priverčia viską pergalvoti…

1. Tikrasis „Teletabių“ ūgis – beveik 3 metrai

Sunku patikėti, tačiau nors laidoje „Teletabiai“ atrodo nedideli, iš tiesų jie kur kas didesni už žmogų – jų ūgis siekia beveik 300 centrimetrų. Raudonasis „Teletabis“ Po yra mažiausias – jo ūgis siekia 182 centimetrus, o didžiausio – Tinkis-Vinkis ūgis – 335 centimetrai.

2. „Teletabiuose“ pasirodantys triušiai – išskirtinės rūšies

Kadangi ir patys „Teletabiai“ labai nemaži, įspūdingo dydžio ir laidoje pasirodantys triušiai. Jų rūšis – Flemish Giant triušiai, kurie yra kur kas didesni, nei įprastiniai. Tokie triušiai gali sverti net apie 7 kilogramus. 

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, filmavimo aikštelėje jie sukėlė ir nemažai nepatogumų, mat kartais pasimaišydavo įvairiose scenose, o ypatingai jiems būdavo įdomi kamera.

3. „Teletabius“ suvaidino aktoriai iš skirtingų šalių

„Teletabių“ kostiumai atspindi ir jų rases. Pavyzdžiui, žaliąjį Dipsį suvaidino juodaodis aktorius Johnas Smithas. Raudonąją Po – kinų aktorė Pui Fan Lee. Tinkį-Vinkį ir geltonąją Laa-Laa suvaidino britų aktoriai.

REKLAMA

4. Viena didžiausių šou fanių – Taylor Swift

„Teletabiai“ turėjo gerbėjų visame pasaulyje, garsenybės – ne išimtis. Per 2015-ųjų Helovino vakarėlį atlikėja Taylor Swift pasipuošė kaip Laa-Laa. 

6. Minimi ir kituose šou

Sunku patikėti, tačiau animaciniame filmuke „Simpsonai“ „Teletabiai“ buvo paminėti net 10 kartų, o vieną sykį „Simpsonai“ netgi persirengė taip, kaip garsieji vaikų herojai.

7. Tinkis-Vinkis prigretino „Teletabių“ sėkmę grupei „The Beatles“

Per 10-ąją šou sezoną, Tinkį-Vinkį suvaidinęs aktorius Simonas Sheltonas pripažino, kad ši vaikų laida buvo tokia populiari, jog jos sėkmę galima palyginti su grupės „The Beatles“. Anot jo, jų ir „The Beatles“ populiarumas 60-aisiais buvo itin panašus.

REKLAMA
REKLAMA

8. Vienas epizodas buvo uždraustas transliuoti

Vienas „Teletabių“ epizodas, pavadinimu „See-Saw“ buvo uždraustas transliuoti daugybėje šalių, nes meškos ir liūto vaidmenys išgąsdino pernelyg daug vaikų. 

Jį pamatyti galite čia:

9. „Teletabiai“ turi sau paskirtą dieną

Na, bent jau Niujorke. Meras Mike’as Bloombergas „Teletabiams“ paskyrė visą dieną – ji švenčiama kovo 28-ąją.

10. Primena ateivius, tačiau iš tiesų juos įkvėpė astronautai

Vienas iš laidos kūrėjų, Andrew Davenportas pripažino, kad jį sukurti „Teletabius“ įkvėpė NASA. Jam pasirodė, kad astronautai primena vaikus, kurie tyrinėja naują pasaulį.

11. Tinkio-Vinkio rankė nenurodo jo seksualumo

Kai pasirodė epizodas, kuriame Tinkis-Vinkis turi rankinę, daug kas ėmė spėlioti jo orientaciją. Vis dėlto anot laidos kūrėjų, tai – nieko nereiškia. „Tinkis-Vinkis – tik mielas, technologijas mylintis kūdikis su stebuklinga rankine“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų