REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Laiką socialiniuose tinkluose aktorė paverčia pinigais (nuotr. Karolio Jautakio)

„Nesu iš tų merginų, kurios Instagram’e dedasi divomis, o Facebook’e bando laimėti picą. Jei laikas, kurį praleidžiu socialiniuose tinkluose, nevirstų realiais darbo pasiūlymais, manęs ten ir nebūtų“, – praktišką požiūrį išdėsto profesionali aktorė bei modelis Jovita Jašinskaitė. 

5

„Nesu iš tų merginų, kurios Instagram’e dedasi divomis, o Facebook’e bando laimėti picą. Jei laikas, kurį praleidžiu socialiniuose tinkluose, nevirstų realiais darbo pasiūlymais, manęs ten ir nebūtų“, – praktišką požiūrį išdėsto profesionali aktorė bei modelis Jovita Jašinskaitė. 

REKLAMA

Iš populiarių televizijos serialų „Kam ta meilė“, „Prakeikti“, „Glostyk bobiką“ bei kitų pažįstama aktorė taip pat fotografuojasi bei filmuojasi reklamoms.

Didžiąją dalį darbo pasiūlymų Jovitą pasiekia per socialinius tinklus, dėl to ji savo profiliu rūpinasi atsakingai kaip ir išvaizda: kasdien tam skiria maždaug porą valandų ir reguliariai kelia su darbu bei laisvalaikiu susijusias nuotraukas. Taip pat stebi Facebook’o grupes, kuriose ieškoma aktorių bei modelių. 

„Facebook’e, kaip ir visoje internetinėje erdvėje, gausu netikrų bei neprofesionalių pasiūlymų. Todėl pirmiausia peržiūriu anketą asmens, pasidalinusio pasiūlymu. Jeigu tikrai dirba filmavimų, reklamos srityje, tikėtina, turime bendrų pažįstamų. Nevengiu pasiteirauti jų nuomonės.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat prieš patvirtinant bendradarbiavimą stengiuosi viską išsiaiškinti detaliai, kad nekiltų nesusipratimų.

Kartais dirbu su fotografais ir visažistais tfp (ang. „time for photo“) principu: niekas niekam nemoka, nes rezultatas – abipusė nauda.

REKLAMA

Esu ir nudegusi: pora fotografų persekiojo rašinėdami per visus turimus socialinius tinklus. Užblokavau juos. Kitas fotografas nuotraukų neatsiuntė gerą pusmetį. Pradėjus grasinti, atsiuntė vos kelias, žadėdamas antrą dalį vėliau, tačiau taip ir negavau. Nuotraukos, manau, buvo parduotos ir panaudotos svetur.

Neturiu nei laiko, nei noro bylinėtis, tiesiog pasimokiau, kad tokios situacijos nepasikartotų“, – pasakojo 29 metų Jovita, modeliu dirbanti nuo paauglystės. 

Vytauto Didžiojo universitete aktorystę baigusi, porą metų Paryžiuje gyvenusi, o dabar Vilniuje įsikūrusi J. Jašinskaitė turi nuolatinį darbą. Su filmavimais ir fotosesijomis susiję projektai – papildoma veikla, jos sąskaitą papildanti nuo 50 iki 500 eur. už darbo dieną, kuri kartais trunka vos porą valandų, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Stabilumo šioje srityje nėra ir tai turi privalumų – neaptingsti. Man patinka pokyčiai ir iššūkiai, nes jie skatina tobulėti. Tai ypač svarbu dirbant su reklamomis, serialais, filmais, kur laukiami įdomūs, patrauklūs, talentingi bei charizmatiški žmonės. 

Turi investuoti ne tik į tobulėjimą, bet ir grožį: rūpintis oda, plaukais, nagais, o kur dar apranga, batai, rankinės. Ir tai – pati geriausia investicija, kuri atsiperka. Reikia tik laiko ir kantrybės. Reprezentatyvumas per atrankas nelieka nepastebėtas“, — daugybę kartų įsitikino Jovita. 

Dėl to jai ypač patinka projektai, susiję su grožiui skirtomis priemonėmis – taip ne tik užsidirba, bet ir išbando  bei atranda puikiausias priemones. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pastarasis mano darbas su grožio studija „No1 Image Pro Laboratory“ priminė eksperimentą. Porą savaičių iki fotosesijos sąžiningai naudojau tik EMME produkciją, kad nuotraukose matomas rezultatas būtų realus pokytis“, – pasakojo modelis. 

Toms merginoms, kurios svajoja kurti vaidmenis filmavimuose bei fotosesijose, Jovita pirmiausia pataria kaupti patirtis ir nebijoti klysti. Kalbat apie išvaizdą – rūpintis bei puoselėti save ir nedaryti skubotų, laikmečiui būdingų sprendimų kaip tatuiruotės, kurie neretai užveria daugiau kelių nei atveria.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų