REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
95
Pirmieji „Eurovizijos“ finalo dalyviai

Šiandien prie televizijos ekranų žiūrovus pritraukė pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų pusfinalis, kurio metu net 9 atlikėjai susikaus dėl galimybės ir toliau kovoti dėl geriausiojo titulo. Nugalėtojas gegužės mėnesį atstovaus Lietuvai Roterdame įvyksinčiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

95

Šiandien prie televizijos ekranų žiūrovus pritraukė pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų pusfinalis, kurio metu net 9 atlikėjai susikaus dėl galimybės ir toliau kovoti dėl geriausiojo titulo. Nugalėtojas gegužės mėnesį atstovaus Lietuvai Roterdame įvyksinčiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

REKLAMA

Deja, vakaro pabaigoje net su 5 atlikėjais ar grupėmis bus atsisveikinta.

Pirmajame pusfinalyje pasirodė šie atlikėjai: KaYra, Viktorija Miškūnaitė, Baltos varnos, Rūta Loop, Gabrielius Vagelis, „The Roop“, Kristina Jure, Alen Chicco ir Aistė Pilvelytė.

Šių metų laidų vedėjais tapo Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis, o papildomai atlikėjus po pasirodymų kalbina dainininkė, kuri taip pat išbandė savo laimę „Eurovizijoje“, Ieva Zasimauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijos kėdes užėmė muzikologas Ramūnas Zilnys, dainininkas Andrius Mamontovas, dainininkės Monika Linkytė ir Giedrė Kilčiauskienė, koncentrų organizatorius Vaidas Stackevičius.

REKLAMA

Antrasis pusfinalis įvyks kitą šeštadienį, o vasario 15-ąją nugriaudės didysis finalas. Jo metu pasirodys 8 atlikėjai, tačiau tik vienas iš jų taps laiminguoju, kuris atstovaus Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse. 

Pirmoji pusfinalyje pasirodė atlikėja KaYra, kuri šio pasirodymo metu kardinaliai pakeitė savo įvaizdį. Jei anksčiau kartu su savo šokėjomis mergina vilkėjo rožinės spalvos kombinezonais, šįkart KaYra pasirodė vilkėdama baltos spalvos kostiumą, o veidą buvo išsidažiusi taip, kaip rudenį itin populiariame filme „Džokeris“ pagrindinį vaidmenį sukūręs Joaquin’as Phoenix’as.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau I. Zasimauskaitės kalbinta KaYra susigraudino ir apsipylė ašaromis. Dainininkei KaYa pasakojo, kad taip nutiko dėl to, jog ji itin įsijautė į klouno vaidmenį: „Baisu, kaip dažnai mes kartais slepiamės po tais savo personažais.“ Vėliau ji pridėjo, kad norėtų, jog pasaulis išgirstų jos dainą ir nustotų apsimetinėti tuo, kuo nėra. 

Antroji pasirodė operos solistė Viktorija Miškūnaitė, kuri taip pat kiek pakeitė savo pasirodymą. Pasirodžiusi atrankoje pirmąjį kartą, Viktorija sulaukė komisijos pastabų dėl prastos anglų kabos tarties. Todėl šįkart moteris uždainavo ne tik angliškai, bet ir lietuviškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad vienas įdomesnių dalykų apie Viktorijos pasirodymą yra tai, kad ji pasiūlymo dalyvauti konkurse sulaukė visai netikėtai – vienas užsienietis kompozitorius jai tai pasiūlė tiesiog parašęs per „Messenger“ programėlę.

Trečiosios pasirodė „Baltos varnos“ – Milda ir Teresė. Merginos „Eurovizijoje“ dalyvauja pirmąkart, ir gyrė ne tik sceną, bet ir užkulisius – merginos teigė, kad joms įdomu viskas. 

Iškart po to pasisakė komisijos nariai. A. Mamontovas gyrė KaYros dainą ir atlikimą, tačiau nebuvo itin sužavėtas pasirodymo metu vykusiu šou. Dainininkas teigė, kad jam pritrūko vientisos linijos kūrinio atlikime, be to, nebuvo užtikrintas dėl lietuviško-angliško teksto pakeitimo. „Jei kažką keiti, galbūt ne iki galo žinai galutinį sumanymą?“ – svarstė A. Mamontovas.

REKLAMA

Visai kitaip dėl lietuviško teksto A. Mamontovas vertino „Baltas varnas“, mat jų dainoje buvo folkloro prieskonių.

G. Kilčiauskienė gyrė „Baltas varnas“ teigdama, kad merginos bet kuriuo atveju čia dalyvaudamos išlošia kaip muzikantės. Dainininkė gyrė KaYros pasirodymo pakeitimus – džiaugėsi, kad pasirodymas gali patikti ne tik paaugliams, bet ir vyresniems žmonėms. Tuo tarpu Viktorija, anot Giedrės, pernelyg stipriai jaudinosi.

R. Zilnys teigė, kad jam vis labiau patinka KaYros daina, tačiau jos šiandieninis įvaizdis jam iš tiesų priminė filmą „Džokeris“ – dėl to buvo kiek nejauku. Nepaisant to, Ramūno teigimu, jis ją puikiai mato filme.

REKLAMA

Muzikologas gyrė Viktorijos pasirodymą ir jos balsą, tačiau nėra tikras dėl jos dainos.

O štai „Baltų varnų“ pasirodymą R. Zilnys vadino visišku gėriu ir grožiu. Deja, anot jo, „Eurovizija“ kartais tokias dainas „suspardo“.

M. Linkytė gyrė KaYrą, o štai dėl V. Miškūnaitės dainos pakeitimų ji nėra tikra. „Visa man širdis atitenka „Baltoms varnoms“ – klausant jų, man šiurpo oda“, – teigė Monika.

V. Stackevičius gyrė visą pirmąjį trejetuką. Taip pat komplimentų jis negailėjo ir KaYros dainos pokyčiams – anot jo, ji stipri pretendentė keliauti į finalą. V. Miškūnaitės balsą jis pavadino pačiu stipriausiu atrankoje, tačiau, anot jo, atlikėja galvojo apie vokalą, bet pamiršo patį pasirodymą. „Baltos varnos“ sulaukė ir V. Stackevičiaus pagyrų – jis neslėpė, kad grupę itin palaiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po komisijos žodžio pasirodė Rūta Loop. Mergina ir jos šokėjai taip pat šįkart buvo kardinaliai pakeitę savo įvaizdį – dabar visi pasipuošė balta spalva. Kalbėdama su I. Zasimauskaite Rūta minėjo, kad sulaukė daugybės užsieniečių ir lietuvių palaikymo, o taip pat ir nemažai patarimų.

Iškart po to pasirodė Gabrielius Vagelis, kuris pristatė savo kūrybos dainą. Jo pasirodymas tiek pirmąkart, tiek ir dabar išsiskyrė tuo, jog vaikinas dainą pradėjo sėdėdamas ir dainuodamas tarp publikos. Tiesa, kaip ir dauguma šio pusfinalio dalyvių, dainininkas taip pat pakeitė savo įvaizdį. Įdomu tai, kad G. Vagelis yra vienas iš tų retų atlikėjų, kurie savo sceniniu įvaizdžiu rūpinasi patys.

REKLAMA

Šeštieji pasirodė grupė „The Roop“. Ją pristatydami G. Masalskis ir G. Martirosian neslėpė, kad dainos priedainis jiems vis dar skamba galvoje nuo ano karto. „Nenorėjome visų vyšnių ant torto sudėti iš pradžių“, – apie įvykusius pasikeitimus sakė „The Roop“ lyderis.

Po šio trejetuko ir vėl pasisakė komisija. „Rūtos pasirodymas man pasirodė labai estetiškas ir stilingas, o daina – labai įsimenanti. Norėtųsi, kad ji drąsiau judėtų gale“, – siūlė M. Linkytė.

Monika gyrė ir Gabrielių – vis dėlto jam siūlė pagalvoti apie originalesnius vizualinius sprendimus. O štai daugiausiai komplimentų iš M. Linkytės sulaukė grupė „The Roop“.

REKLAMA

Didžiausios A. Mamontovo simpatijos atiteko Rūtai Loop, tačiau jis siūlė pastiprinti priedainį – suteikti jam jėgos. Andrius gyrė ir Gabrieliaus dainą, tačiau jam taip pat priminė, kad vakarietiška pop muzika skambėtų geriau ne lietuvių, o anglų kalba. 

R. Zilnys Rūtą Loop pavadino viena ryškiausių ir labiausiai kylančių šių dienų Lietuvos atlikėjų. Apie Gabrielių pasakė kelis dalykus – tai, kad jis yra itin ekstravagantiškas, ir kad dėl šios priežasties jo praėjusios atrankos įvaizdis atrodė geriau.

„The Roop“ – tai daina, kuri yra formulė“, – sakė R. Zilnys, kuris teigė, kad daina puikiai galėtų laimėti finalą. Vis dėlto jis atkreipė dėmesį į tai, kad tokios ryškios dainos, matomos antrąkart, nebedaro tokio didelio įspūdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Stackevičius taip pat išskyrė Rūtą Loop – jam itin patiko daina. Pagyrų jis negailėjo ir Gabrieliui, tačiau užsiminė, kad šis turėtų grįžti prie pirminio savo įvaizdžio. O štai „The Roop“ jis iškart pavadino vienais iš šios atrankos favoritų.

G. Kilčiauskienė teigė, kad jei išgirstų kažkurią iš dainų per radiją, tikrai neperjungtų stoties. Vis dėlto ji atkreipė dėmesį, kad visos dainos savotiškai panašios, todėl galiausiai susiliejo.

Paskutinįjį pasirodymų trejetuką pradėjo Kristina Jure, kuri daugybę metų dirbo kaip kitų atlikėjų pritariančioji vokalistė. O štai sudalyvavusi muzikiniame projekte „X faktorius“ atlikėja išgarsėjo ir pati. Dainą „My Sound of Silence“ atlikėjai sukūrė talentingas dainų tekstų autorius ir prodiuseris, „X faktoriuje“ taip pat išgarsėjęs neregys Aurimas Papečkys. 

REKLAMA

Po Kristinos pasirodė kitas „X faktoriaus“ dalyvis, Alen Chicco. Jo pasirodymai visuomet nustebina, ir nors pagyrų atlikėjas sulaukė ir anąkart, šįkart viską kardinaliai pakeitė. Pasirodo, kad tai padaryti jį paskatino faktas, jog po ano pasirodymo pats savimi labai nusivylė – dėl to nusprendė rinktis kiek minimalesnį pasirodymo varianto. 

Paskutinioji šį vakarą pasirodė Aistė Pilvelytė, kuri savo laimę konkurse bando jau 12-ąjį kartą. Ir nors kai kurie yra linkę į tokį jos užsispyrimą pažiūrėti su šypsena, Aistės tai nė kiek neveikia – moteris netgi pati šmaikštavo, kad galbūt kada nors išleis specialų „Eurovizijos“ dainų albumą.

REKLAMA

Moteris neslėpė, kad jos pačios gyvenimas nebuvo lengvas, todėl jos daina įkvepia net ir ją pačią. „Tavo tėtis visuomet buvo už mane, net kai ir mes kartu dalyvavome“, – prisiminusi „Eurovizijos“ atranką, kurioje dalyvavo kartu su I. Zasimauskaite, sakė A. Pilvelytė.

Po visų dalyvių ir vėl pasisakė komisija. R. Zilnys teigė, kad Kristinos balsas įsimena, tačiau jis nėra tikras dėl to, ar kūrinys galėtų laimėti „Euroviziją“, nors būtent taip jam sakė Kristinos mylimasis bei grupės „8 Kambarys“ narys.

Alen Chicco, anot R. Zilnio, taip pat turėtų sugrąžinti savo įvaizdį, rodytą praėjusioje atrankoje. Komplimentų jis negailėjo ir A. Pilvelytei – jis teigė, kad tai puikiai „Eurovizijai“ tinkantis kūrinys.

REKLAMA
REKLAMA

V. Stackevičius Kristinos pasirodyme pasigedo kažkokio „kabliuko“ – anot jo, šis kūrinys daug šansų patekti į finalą neturi. Komisijos narys gyrė ir Alen Chicco, tačiau, anot jo, jis geriau už pačią dainą, įsiminė jo kūrinį.

Valdas teigė, kad Aistės kūrinys nebūtų toks, kurio jis klausytų, tačiau dainininkė jį atliko išties itin profesionaliai.

M. Linkytė pritarė V. Stackevičiui. Anot jos, visi šie pasirodymai buvo tarsi balsų kovos. Jai pritarė ir G. Kilčiauskienė. Moteris daug pagyrų skyrė Kristinai, tačiau Aistė, anot jos, čia pasirodė geriau vien jau dėl didžiulės jos patirties.

„Žaviuosi tavo vidiniu demonu“, – pagyrų Giedrė negailėjo ir Alen Chicco.

Mamontovas teigė, kad tokių pasirodymų, kaip Kristinos, „Eurovizijoje“ tikrai bus. Komisijos nariui itin patiko Alen Chicco – jam patiko tiek kūrinys, tiek ir jo vizualizacijos, tačiau, anot jo, priedainiui reikėtų įsimintinesnio motyvo. 

„Aistė Pilvelytė visų laikų Lietuvos „Eurovizijos“ nugalėtoja jau seniai, tik pati dar to nežino“, – sakė dainininkas pridėdamas, kad moteris priėjo tą kūrybos būseną, kur jau neturi ką prarasti.

Komisija nusprendė, kad paskutiniąją, 9 vietą, šioje atrankoje užėmė Viktorija Miškūnaitė, Kristina Jure  – 8-ąją, Gabrielius Vagelis – 7-ąją,  Alen Chicco – 6-ąją, „Baltos varnos“ – 5-ąją.

REKLAMA

 4-ąją –  „KaYra“, 3 vieta atiteko Rūtai Loop  , 2-oji – „The Roop“  , o 1-oji atiteko Aistei Pilvelytei.

Žiūrovų balsai pasiskirstė taip:

9 vietą laimėjo Gabrielius Vagelis, Viktorija Miškūnaitė  – 8-ąją, Kristina Jurė – 7-ąją,  Alen Chicco – 6-ąją, Rūta Loop – 5-ąją.

 4-ąją –  „Baltos varnos“, 3 vieta atiteko „KaYra“  , 2-oji atiteko Aistei Pilvelytei, o 1-oji pagal žiūrovų balsus atiteko „The Roop“.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus į kitą etapą keliauja: KaYra, Rūta Loop,  „The Roop“ ir Aistė Pilvelytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų