REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Rusiją skambiai sugrįžęs Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas areštuotas trisdešimčiai parų. Vakaruose prabilta apie naujas sankcijas Rusijai.

Į Rusiją skambiai sugrįžęs Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas areštuotas trisdešimčiai parų. Vakaruose prabilta apie naujas sankcijas Rusijai.

REKLAMA

Ko gali gimtinėje pasiekti A. Navalnas ir ko gali sankcijomis pasiekti Vakarai, kalbėjome su buvusiu užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Sveiki. Kremliaus kritiko A. Navalno sugrįžimas į Rusiją aiškinamas tuo, kad nemaža Rusijos visuomenės dalis jį palaiko. Sakykite, jūsų manymu, ar tikrai taip yra? Ar jis gali pažadinti Rusijos visuomenę, padaryti didesnę įtaką artėjantiems Dūmos rinkimams? 

Taip, kas ir gali pažadinti, tai tokie kaip A. Navalnas. Iš tikrųjų jį galima mėgti, nemėgti. Kiek realiai, sunku pasakyti, bet tai, kad jis tikrai įsiūbavo visa tai, yra akivaizdu. Kad jo prisibijoma, tai irgi labai matosi. 

Labai komiška, kad net jo vardo nemini tiek prezidentas, tiek kiti pareigūnai, lyg ir norėdami nureikšminti ar kažkaip pademostruoti, kad jiems tai yra nesvarbu, kas dar labiau atkreipia dėmesį, kiek jiems tai svarbu.

REKLAMA
REKLAMA

Na ir pagaliau tie konvulsiški ėjimai keisti, panašūs į absurdo teatrą, pradedant tuo sugrįžimo visu teatru, kuris čia vyko, nukreipiant net lėktuvus į kitus oro uostus, arba tas siurealistinis teismo procesas labai keistas, dabar vėl grasinama, kad trečiadienį bus papildomas kaltinimas dėl karo veterano šmeižimo, kurį jis apkaltino po to, kai veteranas palaikė konstitucijos pataisas, leidžiančias išlikti V. Putinui valdžioje dar ne vieną dešimtmetį. 

REKLAMA

Pone L. Linkevčiau, A. Navalnas kviečia žmones eiti į gatves. Jūsų manymu, ar jie iš tiesų išeis?

Tai, beje, ir bus toks rodiklis, kiek tai yra svarbu, nes kad ten konkuliuoja pilietinė visuomenė, tai niekam ne paslaptis ir tas vyksta ne tik Peterburge, bet ir Maskvoje, Tolimuosiuose Rytuose, priežastys yra įvairios, bet nepastenkinimas valdžia yra didžiulis, priežastys irgi yra įvarios – ir socialinės, ne tik poltiinės. 

Visą pokalbį su buvusiu užsienio reikalų ministru L. Linkevičiumi kviečiame žiūrėti vaizdo siužete.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų