REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva toliau didina sergamumo rodiklius, ta proga Vyriausybė nuo penktadienio Lietuvoje uždraudė visus atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamus renginius. Tiesa, Saulius Skvernelis ir Aurelijus Veryga paskutinę akimirką pasigailėjo sporto renginių. Žiūrovai galės rinktis net ir arenose, tačiau sirgalių skaičius bus griežtai ribojamas, vos 300 fanų.

Lietuva toliau didina sergamumo rodiklius, ta proga Vyriausybė nuo penktadienio Lietuvoje uždraudė visus atvirose ir uždarose erdvėse organizuojamus renginius. Tiesa, Saulius Skvernelis ir Aurelijus Veryga paskutinę akimirką pasigailėjo sporto renginių. Žiūrovai galės rinktis net ir arenose, tačiau sirgalių skaičius bus griežtai ribojamas, vos 300 fanų.

REKLAMA

1200 Vilniaus „Ryto“ sirgalių rinkosi į Siemens areną, laukė kovos tarp sostinės ekipos ir Atėnų „Peristeri“. Fanams koronavirusas buvo nebaisus, nuo dalyvavimo rungtynėse žiūrovų neatkalbėjo ir sveiktos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Štai, ką jie sakė:

„Einu, nes galvoju, kad tai paskutinis kartas, kada šį sezoną bus galima pamatyti.“

„Jau ar taip, ar taip čia visi persirgs. Nieko nepadarysi dėl to COVID-19. Čia susitaikyti reikia ir viskas.“

REKLAMA
REKLAMA

„Kad liga yra faktas, bet kiek pavojinga, nežinau.“

„Atsisveikinti reikia. Koks skirtumas, nuo ko mirti, nuo kokio viruso, ar nuo džiovos, ar nuo senatvės, kiek jau mums. Mes veteranai esam.“

REKLAMA

Arenos viduje žiūrovai susėdo netolygiai. Vienoje pusėje, į kurią nukreipti kamerų objektyvai, žmonių buvo nedaug, kitoje situacija atvirkščia – tarp žiūrovų daug mažesni atstumai.

Nors dauguma susirinkusiųjų atsakingai dėvi kaukes, taisyklės patinka ne visiems. Arenos apsaugai reikėjo nuolat nurodinėti sirgaliams, kad kauke reikia dengti ne tik burną, bet ir nosį.

„Sporto varžybose, deja, bet mes matom, kad gyvenimas rodo, kad laikytis visų tų rekomendacijų neišeina“, – sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Veryga turėjo planą: nuo penktadienio dėl COVID-19 grėsmės išviso uždrausti žiūrovams lankytis sporto varžybose, nes ten esą neįmanoma užtikrinti tvarkos.

„Žmonės įsiazartina, kas esam buvę varžybose, suprantam, apie ką šnekame. Nelygtini dalykai ir žmonės, kurie ateina kultūros renginio pažiūrėti“, – pasakoja A. Veryga.

Tačiau paskutinę akimirką prieš posėdį Vyriausybė persigalvojo. Nuo penktadienio iki lapkričio 13 dienos Lietuvoje draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami renginiai, tačiau bus taikoma daugiau išimčių. Žiūrovai galės rinktis ir į kultūrinius, ir sporto renginius: stebėti ir teatro spektaklį, ir „Žalgirio" varžybas, tačiau taisyklės bus griežtesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Uždarose erdvėse žiūrovų negalės būti daugiau nei 300, o lauke 400. Tai reiškia, kad 15 tūkstančių žmonių talpinanti „Žalgirio" arena 1 žiūrovui galės skirti 50-imt kėdžių.

„Jeigu yra teatre tomis pačiomis sąlygomis, kas 2 metrai su kaukėmis ir visomis kitomis saugumo priemonėmis sėdintys žmonės ir žiūrintys renginį, lygiai taip pat ir sporto varžybose, tokiomis pačiomis sąlygomis, toks pat kiekis žmonių sėdi ir žiūri renginį“, – teigia Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Esame laimingi, kad tokiais laikais leidžiami atvykti bent 300. Tiek „Žalgirio“ fanų prilygsta 600-1000 kitų komandų gerbėjų. Žinoma, norėtume turėti dar daugiau sirgalių, tačiau turime gerbti esamą situaciją ir būti dėkingi, jog leidžiama turėti bent 300 žiūrovų“, – kalbėjo „Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.

REKLAMA

Koncertą, krepšinio varžybas bus galima stebėti tik sėdint, tarp kiekvieno žiūrovo privalės būti išlaikytas 2 metrų atstumas, išskyrus tuos atvejus, kai į renginį ateis šeimos nariai. Kaukes privaloma dėvėti visada. Bilietus bus galima pardavinėti tik elektroniniu būdu, visi dalyviai registruojami. Taisyklės negalios tik laidotuvėms.

Renginių organizatoriai piktinasi, kad apribojimus Vyriausybė įvedė nepasitarusi su verslu, nepasirūpinsi tinkama pagalba.

„Yra pasirenkamas labai paprastas principas, lyg tai mes leidžiame Jums dirbti, bet neprisiimame jokios atsakomybės ir nesiūlom jokių kompensacinių mechanizmų, kaip su tuo elgtis. Ir jūs dagmaž patys tvarkykitės. Mes turim paprasčiausiai vis dar tiksinčią bombą, kuri kai sprogs, bus bankrotų banga, jeigu ilgiau tęsis, kai įmonės suvartos visus resursus, kuriuos turi dabar“, – sako Renginių industrijos asociacijos pirmininkas Valdas Petreikis.

Vyriausybė taip pat trečiadienį nusprendė, kad parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse, kitose viešose prekybos vietose, turi būti užtikrinamas 10-es kvadratinių metrų prekybos plotas vienam lankytojui. Tai reiškia, kad verslininkai privalės skaičiuoti kiekvieną pirkėja ir reguliuoti klientų srautus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų