REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pasikalbėkim“ rubrikoje žurnalistė Renata Šakalytė kalbina ekonomikos mokslų daktarę, floristę ir TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėją Kristiną Rimienę. Kaip nutiko, kad skaičių pasaulyje ilgus metus gyvenusi moteris atrado save floristikoje? 

„Pasikalbėkim“ rubrikoje žurnalistė Renata Šakalytė kalbina ekonomikos mokslų daktarę, floristę ir TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėją Kristiną Rimienę. Kaip nutiko, kad skaičių pasaulyje ilgus metus gyvenusi moteris atrado save floristikoje? 

REKLAMA

„Mane nuo vaikystės traukė menai, grožis, norėjau jį kurti. Bet lygiai taip pat sėkmingai „draugavau“ ir su tiksliaisiais mokslais. Visgi atėjo laikas, kai labai aiškiai supratau, kad daugiau negaliu be kūrybos ir privalau kažko imtis. Pirmi bandymai buvo nedrąsūs – mūsų šeimos sodyboje „Akmenių dvare“ vykstančioms šventėms dariau dekoracijas, puokštes. Vėliau pradėjau profesionaliai gilintis į floristiką, nes tai juk irgi mokslas, nors daug kam atrodo – kas čia sudėtingo surišti puokštę? Iš pradžių net man pačiai taip atrodė, bet netrukus patyriau, kad norint būti savo srities profesionale, reikia įgyti labai daug žinių. Jų dažniausiai semiuosi užsienyje, dalyvauju įvairiuose mokymuose, konkursuose, susipažįstu su floristikos asais iš viso pasaulio,“ – pasakoja Kristina.

Moteris tikina, kad dar daugiau iššūkių gyvenime atsirado, kai įkūrė savo floristikos saloną ir pradėjo vesti televizijos laidą. Kristina neslepia, jog iš pradžių labai jaudinosi, ar viską spės, nes dar yra ir dviejų vaikų mama, bet ilgainiui suprato, kad svarbiausia yra teisingai susidėlioti prioritetus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Aš žinau, kad man visuomet pirmoje vietoje bus šeima. O toliau pagal svarbumą rikiuojasi profesiniai dalykai, hobiai. Bent jau kol kas artimiausia širdžiai išlieka floristika,“- šypsodamasi sako Kristina.

REKLAMA

Su vyru Arvydu Rimu, taip pat dirbančiu televizijoje, moteris kartu jau 25-erius metus. Paklausta, kokia jų santykių sėkmės paslaptis, Kristina be ilgų apmąstymų iškart atsako - abipusė pagarba. Moters teigimu, į šį žodį telpa labai daug niuansų, bet esmė aiški ir paprasta: jei negerbi šalia savęs esančio žmogaus, vadinasi, negerbi ir visko, ką abu kuriate. 

„Ir tai galioja ne tik poroms, bet apskritai visiems žmonėms. Ne ką mažiau svarbu gerbti ir draugus, kolegas, artimuosius. Mano akimis žiūrint dabar tos pagarbos vis mažiau ir tai liūdina. Ypač jaunesnės kartos atstovai dažnai nepagarbūs vyresniųjų atžvilgiu. Susidaro įspūdis, kad pagarba iš viso nebėra jokia vertybė,“- atvirai kalba Kristina.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio metu moteris taip pat atskleis, kokie naujausi mados vėjai šį rudenį siaučia floristikos pasaulyje: be kokių akcentų neįsivaizduojama namų puošyba, o kas dominuoja puokštėse? Išgirsite ir kokia gėle Kristina pati norėtų tapti, ir kokių gėlių puokštę gavusi ji visuomet apsidžiaugs.

Visą interviu su K. Rimiene žiūrėkite video įraše.

„Pasikalbėkim“ – tai tv3.lt rubrika, kurioje žinomi ir įdomūs Lietuvos žmonės dalinasi savo kasdienybės akimirkomis. Dėl ko jie liūdi, džiaugiasi, ką naujo atranda ir kuo gyvena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų