REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pasikalbėkim“ rubrikoje žurnalistė Renata Šakalytė kalbina „TV Pagalbos“ žurnalistę ir laidų vedėją Gerdą Žemaitę. Prieš keletą dienų ji minėjo 39-ąjį gimtadienį, kurį po ilgesnės pertraukos atšventė artimiausių draugių rate lauko kavinėje. Ką Gerdai reiškia ši sukaktis ir ar jau galvoja, kaip minės keturiasdešimtmetį?

„Pasikalbėkim“ rubrikoje žurnalistė Renata Šakalytė kalbina „TV Pagalbos“ žurnalistę ir laidų vedėją Gerdą Žemaitę. Prieš keletą dienų ji minėjo 39-ąjį gimtadienį, kurį po ilgesnės pertraukos atšventė artimiausių draugių rate lauko kavinėje. Ką Gerdai reiškia ši sukaktis ir ar jau galvoja, kaip minės keturiasdešimtmetį?

REKLAMA

„Iš tikrųjų manęs skaičius 39 visai negąsdina. Jaučiuosi labai energinga, žvali ir tiesą sakant dabar sau patinku kur kas labiau nei jaunystėje. Jeigu kas nors staiga pasiūlytų grįžti į tuos laikus – tikrai nenorėčiau, nes buvau ir naivesnė, ir išminties turėjau mažiau. Branda, įgyta gyvenimiška patirtis turtina visomis prasmėmis. Kita vertus svarbiausia, kaip žmogus jaučiasi viduje – pase gali būti įrašytas vienoks amžius, o jausmas – visiškai kitoks. Visgi, neslėpsiu, kad artėjantis keturiasdešimtmetis truputį gąsdina. Labai norėčiau – jei tik leis aplinkybės ir nebus jokių pandemijų ar karantino, savo jubiliejų paminėti gausiame draugų būryje su šokiais iki ryto! Taigi laukia „balius“ – didelis ir smagus,“ – juokiasi Gerda.

Moteris pasakoja, kad karantino laikotarpiu galėjo daugiau laiko skirti savo mylimam hobiui – dainavimui. Kartu su kolega operatoriumi Remigijumi sugalvojo linksmą dainą, kurioje net repuojama. Kada kūrinys bus pristatytas viešai – Gerda kol kas negali pasakyti, tačiau darbai intensyviai vyksta.

REKLAMA
REKLAMA

„Man dainavimas iki šiol yra labai svarbus, bet puikiai suprantu, kad norint būti profesionalia atlikėja reikia tam skirti gerokai daugiau laiko. Kadangi auginu mažą sūnų, daug dirbu ir turiu kitų veiklų, dainavimas nukenčia, todėl susitaikiau su tuo, kad ši sritis lieka tik mylimu hobiu. Nusprendžiau labiau koncentruotis į žurnalistiką, profesnius dalykus, bet jeigu tik leidžia aplinkybės – pasimėgauju dainavimu,“ – sako Gerda.

REKLAMA

Laidoje „TV Pagalba“ ji dirba jau 10 metų ir pati negali patikėti, kad laikas taip greit bėga. Pastaruoju metu Gerda vis daugiau kuria reportažų su kolega – veterinaru Pauliumi Morkūnu. Moters teigimu, ši patirtis jai neįkainojama, nes nuoširdžiai nesitikėjo, kad gali būti taip įdomu padėti gyvūnams ir net yra pasvajojusi apie veterinarės profesiją.

„Puikiai suprantu, kad jau pavėlavau į šį traukinį, todėl džiaugiuosi, kad bent tokiu būdu galiu patirti, ką reiškia dirbti veterinare. Pati labai myliu gyvūnus ir ne sykį iki ašarų sielojausi, kai atvežtiems keturkojams niekuo nebegalėjome padėti... O Paulius yra nuostabiausias veterinaras, kokį tik žinau – jis taip atsidavęs savo darbui, kad trūksta žodžių! Pamenu, kai padėjome į pasaulį ateiti šuniukams – keli mažyliai jau mėlynavo, tai jis negaišdamas brangaus laiko tiesiog su burna ištraukė susikaupusius skysčius iš jų nosyčių! Likau tikrają to žodžio prasme be žado, kaip jam svarbu išgelbėti kiekvieno gyvūno gyvybę,“ – komplimentų kolegai negaili Gerda.

REKLAMA
REKLAMA

Per karantiną TV gelbėtoja savanoriavo koronaviruso karštojoje linijoje. Kuo ši patirtis ypatinga ir kodėl savanorystė yra svarbi jos gyvenimo dalis? Gerda taip pat pasidalins, kaip pasikeitė jos požiūris į motinystę prieš metus susilaukus antrojo sūnelio Nikolo ir kodėl daugiau vaikų ji neplanuojanti. Moteris juokauja, kad jų šeima ir taip daugiavaikė, nes būna dienų, kai namuose susirenka net šeši vaikai – iš pirmos santuokos Gerda turi sūnų, o vyras – keturias atžalas. 

„Jei turėtume daugiau vaikų, reikėtų turbūt autobuso norint drauge kažkur išvykti! Tiesa, Andriaus vaikai jau dideli, kai kurie užsienyje ir susitinkam rečiau, bet aš būnu labai laiminga, kai pasitaiko proga ir visi susirenkam į krūvą. Mano santykiai su vyro vaikais labai šilti – gerai sutariam ir aš esu dėkinga jų mamai, kad puikiai visus išauklėjo. Andrius taip pat labai atsidavęs, mylintis tėtis – visada jais rūpinosi. Nikolui labai pasisekė, kad turi tiek brolių ir vieną sesę,“ – šypsodamasi pasakoja Gerda.

„Pasikalbėkim“ – tai tv3.lt rubrika, kurioje žinomi ir įdomūs Lietuvos žmonės dalinasi savo kasdienybės akimirkomis. Dėl ko jie liūdi, džiaugiasi ir ką naujo atranda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų