REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienio vakarą tiesioginiame TV3 eteryje vyko speciali trijų valandų transliacija, virtualus medikų palaikymo ir paramos koncertas „M.A.M.A iš namų“, kuri subūrė daugybę žinomų Lietuvos veidų.

Šį šeštadienio vakarą tiesioginiame TV3 eteryje vyko speciali trijų valandų transliacija, virtualus medikų palaikymo ir paramos koncertas „M.A.M.A iš namų“, kuri subūrė daugybę žinomų Lietuvos veidų.

REKLAMA

Tiesa, šis koncertas buvo kiek kitoks, mat viskas vyko iš… kiekvieno atlikėjo namų!

Pasak organizatorių, sulaukta stipraus pritarimo ir daug gražių iniciatyvų iš pačios muzikantų bendruomenės, kuri grįžta prie mikrofonų, gitarų, klavišų, būgnų, pultų savo namuose – iš ten šį vakarą ir buvo bendraujama su žiūrovais. Transliacijos vedėjai – Justinas Jankevičius ir Mindaugas Stasiulis.

Visos tiesioginės transliacijos metu, žiūrovai trumpuoju telefono numeriu buvo kviečiami aukoti pinigus medikams, kurie gydo žmones nuo koronaviruso, neturėdami tam visų reikalingų apsaugos priemonių. Gydytojams ypač trūko kaukių, respiratorių, pirštinių ir vienkartinių kostiumų.

REKLAMA
REKLAMA

TV3 kvietimui žmonės nebuvo abejingi ir per visą transliaciją surinkta beveik 128 tūkstančiai eurų. Šie pinigai bus skirti Lietuvos medikams paremti.

REKLAMA

Didžiulis būrys žvaigždžių

Specialioje TV3 transliacijoje savo gerbėjams linkėjimus siųs: Vidas Bareikis, „8 Kambarys“, Jazzu, Marijonas, Inga Jankauskaitė, Giedrė, Linas Adomaitis, „BIX“, „ba.“, Jurijus, „Colors of Bubbles“, Jurga, „Biplan“, Martynas Levickis, „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“, „The Roop“, Milda Martinkėnaitė, Kristis, kolektyvas „Saulės kliošas“, kurio charizmatiškasis narys Laurynas Šarkinas gyvenime yra chirurgas, tad šioje akcijoje atstovaus abi puses – ir muzikantus, ir medikus.

Tiesa, čia žiūrovai galės išvysti ir daugybę staigemų – „bix“ kiek atnaujino savo kūrinio „Atverk duris“ tekstą, o Inga Jankauskaitė parašė labai gražų eilėraštį. 

REKLAMA
REKLAMA

„Bet smagiausia, kad šito M.A.M.A koncerto metu turėsime dvi dideles kūrinių ir vaizdo klipų premjeras. Tai labai guodžia, kad mūsų muzikinis gyvenimas nestovi vietoje ir kūrybiniai impulsai net tokiomis karo lauko sąlygomis vis vien veikia“, – dar prieš renginį sakė Saulius Urbonavičius-Samas.

Tiek eterio metu, tiek jau ir anksčiau buvo galima skambinti trumpuoju numeriu 1483 ir paaukoti bent 5 eurus medikams reikalingoms priemonėms kovai su koronavirusu. 

Rinkti paramą motyvuoja ir tai, kad visi projekto „M.A.M.A iš namų“ partneriai – operatoriai „Bitė“, „Tele2“, „Telia“, „TCG Telecom“ ir auditoriai „Grant Thornton“ atsisakė administracinių mokesčių, tad visa parama atiteks būtent medikams.

Asociacija M.A.M.A pabrėžė, kad medikai dabar „laiko frontą“, o visuomenei svarbu laikytis karantino taisyklių. Tik tokiu būdu bus įmanoma kuo greičiau viską įveikti ir vasarą vėl šokti muzikos festivaliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų